Vadegust
Intervenen 2.000 pernils que no havien passat cap control sanitari

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada a activitat fraudulenta relacionada amb el sector carni a Cáceres. Els agents de la policia espanyola han detingut quatre persones, i n’investiguen altres cinc. En aquesta operació s’han confiscat 1.790 pernils, 760 quilos de diferents embotits, així com de 4.500 quilograms de carn congelada de porc ibèric, segons ha publicat FACUA.

Les investigacions es van iniciar a finals del mes de novembre de 2020, després de detectar-se una activitat inusual en els voltants d’una indústria càrnia inactiva situada en un polígon industrial de la localitat de Malpartida de Plasencia, a Càceres. Els agents de la guàrdia civil van detectar que s’estaven realitzant operacions relacionades amb el sector carni, des de les instal·lacions d’aquesta antiga empresa, per part d’una altra que no es trobava inscrita en el Registre General Sanitari d’Empreses Alimentàries i Aliments -que te com a objectiu la protecció de la salut pública i dels interessos dels consumidors, facilitant el control oficial de les empreses i establiments sotmesos a inscripció-.

Una persona tallant un pernil | Pixabay
Una persona tallant un pernil | Pixabay

En aquestes instal·lacions s’estaven realitzant operacions d’adquisició, emmagatzematge, distribució i comercialització de productes alimentosos d’origen animal, eludint els corresponents controls veterinaris per part de l’Autoritat Sanitària competent, amb la finalitat d’introduir-los, irregularment, en la cadena alimentària, podent arribar a Catalunya, tot i que inicialment anaven a ser distribuïts a les províncies de Càceres, Badajoz, Salamanca i Toledo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa