Vadegust
L’inimaginable significat de l’adhesiu que porten algunes fruites

Segur que t’has fixat en nombroses ocasions que hi ha fruites que porten unes enganxines o adhesius. A més del codi de barres i el logo de la marca, aquest adhesiu incorpora un codi de quatre o cinc dígits, el conegut com Price LookUp (codi de cerca de preu), tal i com publica ‘Ok Diario‘.

Significat del Price LookUp

El Price LookUp s’utilitza generalment en aliments frescos, i en el cas de la fruita, cadascuna s’associa amb un determinat número. Els números s’usen per a identificar la varietat, la grandària i la metodologia de cultiu:

  • PLU de quatre dígits: s’aplica a totes les fruites i verdures conreades de la manera tradicional, utilitzant productes agroquímics.
  • PLU de cinc dígits començant amb un «8»: quan apareix un vuit, significa que és un producte modificat genèticament.
  • PLU de cinc dígits començant amb un «9»: és un producte conreat de manera orgànica, sense ser modificat genèticament.
Fruita a la venda | ACN
Fruita a la venda | ACN

En l’actualitat, existeixen més de 1.400 codis PLU globals, cadascun dels quals s’associa a una determinada fruita o verdura. La Federació Internacional per als Estàndards de Productes (IFPS) és la que s’encarrega d’assignar els codis.

Actualment, el Price LookUp no és obligatori ja que no està regulat per cap agència governamental. Per tant, les empreses que utilitzen aquests codis ho fan per a facilitar la gestió de les fruites i verdures en el magatzem i a la botiga.

No existeix cap mena de lògica a l’hora d’assignar els números a les fruites i verdures, sinó que el procés es fa completament a l’atzar. Per exemple, una poma Granny Smith el pes de la qual sigui inferior a 205 grams presenta el codi #4139, però si pesa més de 205 grams el seu codi és el #4017.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa