Vadegust
Els ingredients secrets d’alguns plats que mengem molt sovint

Realment sabem el que mengem? Hi ha ingredients, com per exemple els insectes, que moltes persones mai menjarien. Però, estem realment segurs que no els hem provat ja sense adonar-nos? Per aquest motiu, OK Diario ha fet un recull d’alguns dels ingredients secrets de plats que mengem sovint.

Els insectes com a colorant

Sense saber-ho, menjant iogurts, gelats o llaminadures , bevent sucs de fruites o begudes alcohòliques (com el licor italià Campari) ingerim una família d’insectes, la ¡cochinilla’. En l’etiqueta ve indicat amb les inicials E120 , però en els últims anys moltes empreses han decidit substituir-lo perquè, malgrat ser un colorant natural, pot provocar reaccions al·lèrgiques en persones sensibles.

Cua de peix sense peix

És l’ingredient de moltes postres, especialment la gelatina de fruites però saps realment com neix? Aquestes làmines transparents seques es van produir inicialment a Rússia a partir de la bufeta i el cartílag de l’esturió i altres peixos similars, però des de l’antiguitat s’utilitza una variant obtinguda a partir d’ossos d’animals, rica en col·lagen. Actualment, tot i el nom, la cua de peix no conté ingredients marins sinó que s’obté a partir de matèries primeres més barates o de les deixalles dels animals destinats a l’escorxador, com l’escorça i el cartílag de porcs i bovins. En l’etiqueta, pots reconèixer-ho per les inicials E441 .

Gelatina | Pixabay

Saborós mucílag

El mucílag és una substància continguda en les plantes i algunes algues com l’agar-agar, que s’utilitza com a alternativa vegetal a la cua de peix . En porten les llavors de lli, per exemple, però també les del psyllium, una planta molt utilitzada en la cuina sense gluten.

Cuinar amb el castor

Alguna vegada has sentit parlar del castor? És la secreció de les glàndules prepucials del castor, més utilitzades en el passat que en l’actualitat per a donar sabor a gelats , dolços, productes enfornats i xiclets . El seu sabor recorda, en efecte, a la vainilla o la maduixa.

El secret del formatge

Per a elaborar productes lactis és imprescindible un ingredient d’origen animal que no tothom sap. Estem parlant del quall . Aquesta substància, s’extreu del quart estómac de remugants encara lactants, com ara xais, vedells o cabrits. El quall s’utilitza per a coagular les proteïnes de la llet. Sol ser d’origen animal, de fet, però hi ha formatges tradicionals que procedeixen del quall vegetal o dels sucs de carxofa o de card o del làtex de figa.

Del pèl al pa

No t’espantis, però quan menges alguns productes enfornats envasats, no et sorprenguis en trobar L-cisteïna , un aminoàcid que permet ontenir una massa més elàstica i saborosa. Sovint, aquest additiu (E920) s’obté de fonts naturals. Com? Cabell humà , però també banyes de vaca i plomes de pollastre dissoltes en àcid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa