Ets un amant de la pasta? I la manera com més t’agrada menjar-la és amb salsa bolonyesa? Doncs estigues molt atent a aquest article perquè t’explicarem quin és l’ingredient secret per aconseguir que la teva salsa bolonyesa sigui perfecta i realment deliciosa. Poques són les persones, i no només italians, que estarien disposats a renunciar a un dels plats típics de la tradició culinària d’Itàlia. A més, existeixen una infinitat de formes de preparació de la salsa bolonyesa, i que són capaces de satisfer fins i tot als paladars més exigents.

N’hi ha prou amb viatjar una mica pel seu país d’origen per a descobrir que pràcticament cada ciutat d’Itàlia acostuma a preparar la bolonyesa a la seva manera, tot i que l’original és la de Bolonya, que és coneguda pel seu deliciós ragú: però quin és el secret d’un perfecte ragú bolonyès o salsa bolonyesa? Segons publica ‘OK Diario‘, per a preparar a la perfecció aquest suculent condiment, no només és necessari triar amb cura la carn, sinó també afegir un ingredient poc habitual.

Un bol amb salsa bolonyesa | Pixabay

L’ingredient secret

I quin és aquest ingredient? La llet. Gràcies a ella aconseguirem fer una salsa molt millor. Tot i que no podem oblidar la resta. De fet, la majoria dels amants de la cuina saben que per a una bona bolonyesa es necessita carn picada, meitat vedella i meitat porc. Després també cal afegir cansalada viada picada o, com es feia abans a Itàlia, l’aromàtica mortadel·la, que utilitzaven les mestresses de casa com a substitut de la carn de boví, massa cara en temps d’escassetat.

A més de la carn, se sap que la base d’aquesta preparació la representa un bon sofregit amb ceba, api i pastanagues. Després d’afegir la carn (primer la cansalada viada, després la carn picada) s’ha d’amanir tot amb una bona copa de vi i finalment n’hi ha prou amb abocar la salsa al foc, deixant-la bullir durant almenys una hora i mitja. Passat aquest temps, arriba el toc secret: l’addició d’un got de llet. Després d’haver barrejat bé, es deixa al foc altres trenta minuts. Aquest últim pas, que recomanen molts xefs d’Itàlia, és important ja que serveix per a eliminar l’acidesa del tomàquet i donar a la nostra salsa bolonyesa un sabor més intens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa