Vadegust
L’inesperat benefici que podria tenir prendre cafè amb llet

Si ets amant del cafè i, concretament, del cafè amb llet, has de saber que té un benefici del tot inesperat per a la salut. Segons un estudi de la Universitat de Copenhaguen, podria tener un efecte antiinflamatori. La combinació de proteïnes i antioxidants d’aquesta beguda duplica les propietats antiinflamatòries en les cèl·lules immunitàries dels humans.

Quan els bacteris, virus i altres substàncies estranyes entren en el nostre organisme, el sistema immunitari respon desplegant glòbuls blancs i altres substàncies químiques que ens protegeixen. Aquesta reacció és el que coneixem com a inflamació, i que també passa en sobrecarregar tendons i músculs o en malalties com l’artritis reumatoide.

Ara, la investigació publicada a la revista Journal of Agricultural and Food Chemistry ha demostrat que quan una substància antioxidant natural, com el polifenol, reacciona amb un aminoàcid, com el que contenen les proteïnes, es duplica la potència del seu efecte per a reduir la inflamació que afecta el cos humà. A més, aquest procés beneficia especialment a les cèl·lules del nostre sistema immunitari, tal i com publica La Vanguardia.

Cafè amb llet | Pixabay

El secret està en la combinació de les proteïnes que conté la llet amb els antioxidants del cafè. Amb els resultats obtinguts durant l’estudi, “és clarament imaginable que aquest còctel pugui tenir també un efecte beneficiós sobre la inflamació en humans”, explica Marianne Nissen Lund, qui ha liderat l’estudi.

Els antioxidants o polifenos, presents en els éssers humans, les plantes, les fruites i les verdures, s’utilitzen en la indústria alimentària per a alentir l’oxidació dels aliments i fer que es conservin més temps. Però també són saludables per a les persones, perquè ajuden a reduir l’estrès oxidatiu de l’organisme provocat per les inflamacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa