Vadegust
La indústria càrnia i la dels cereals, en alerta per la vaga del transport

La indústria càrnia i també la dels cereals estan en situació d’alerta per l’enquistament de la vaga del transport, que es va iniciar el passat dilluns 14 de març. “La situació ja és preocupant, i s’afegeix a la generada per la guerra a Ucraïna”, ha reconegut aquest dimarts el secretari general de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC), Josep Collado, que ha apuntat més a problemes d’exportació dels productes carnis que no pas a un possible desproveïment dels supermercats. Ho ha dit durant la jornada ‘Reflexions agroalimentàries arrel del conflicte Ucraïna-Rússia’, que ha organitzat la FECIC en col·laboració amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya i Foment del Treball.

“Esperem que s’imposi el sentit comú i resolem aquesta situació perquè, en aquest moment i en aquest context, s’ha de fer servir la intel·ligència“, ha desitjat Collado, qui no veu però un problema de desproveïment a curt termini que pugui arribar al consumidor final. “Esperem que això no acabi passant. Primer, perquè el nivell d’estocs i reserves és molt alt i no cal generar alarma social. Segon, perquè la incidència és relativa a Catalunya. I tercer, perquè creiem que govern espanyol i transportistes arribaran a un acord aquesta setmana. N’estem convençuts”, ha conclòs.

Jornada ‘Reflexions agroalimentàries arrel del conflicte Ucraïna-Rússia’ a Foment del Treball | ACN

Problema molt greu de subministrament de cereals

Per la seva banda, Paco Yglesias, director general d’Agro Fundamenta, ha apuntat que “la vaga del transport ens està afectant amb la sortida de cereals i farina de soja dels ports de Tarragona i de Barcelona”, i ha avisat que “hi pot haver un problema molt greu de subministrament“. A més, ha desitjat que “la situació es vagi normalitzant i que la mercaderia pugui sortir dels ports. La indústria s’ha posicionat amb un sistema ‘just in time’, d’anar curts de mercaderies per aprofitar al màxim les nostres capacitats, i ara això resulta un problema”.

Alhora, també ha posat sobre la taula la problemàtica de la guerra a Ucraïna pel sector dels cereals: “Si realment no se soluciona el conflicte i els agricultors ucraïnesos no poden sembrar el blat de moro, tindrem un problema molt greu d’abastiment“. “Ahir vaig parlar amb un contacte a Ucraïna i em va posar de relleu que no saben de qui seran les terres quan acabi el conflicte armat. I, per tant, com sembrar i en quines condicions”, ha comentat el director general d’Agro Fundamenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa