Vadegust
Important no cometre aquest error en descongelar la carn
agraph -->

Tots hem comprat carn que hem decidit congelar. Però el que és realment important és com fem posteriorment el procés de descongelació d’aquests productes. I ‘Ok Diario’ en dona algunes claus. Sovint col·loquem la carn que volem descongelar directament sobre la superfície de treball. Però això és realment dolent, i està molt mal fet. Si deixes bistecs i pits de pollastre sobre el marbre, la placa de cocció o taula on prepararàs la resta del menjar, corres el risc d’ajudar al fet que proliferin els bacteris.

De fet, aquests microorganismes creixen considerablement a temperatura ambient i s’assentaran en la superfície on posteriorment podríem col·locar altres aliments. Per a evitar infectar tots els ingredients del nostre menjar, és recomanable col·locar la carn a descongelar directament en el frigorífic. Una altra solució és col·locar-la en un recipient, submergit en aigua freda.

Un plat amb carn congelada | Pixabay

En aquest darrer cas, quan s’hagi descongelat la carn, cal anar amb compte de rentar bé el recipient per a evitar possibles contaminacions amb altres aliments. El mateix risc d’infecció s’aplica si esbandim la carn directament en l’aigüera o si fem un adob directament sobre la superfície de treball.

Què fer amb la carn que ens sobra del dinar o sopar?

I un altre dubte amb el que ens trobem tot sovint és: què fer amb la carn que ens ha sobrat del menjar? És important esperar que la carn s’hagi refredat bé abans d’introduir-la a la nevera. S’hauria de fer, a més, en un recipient especial tancat hermèticament, tenint en compte els temps màxims de conservació.

Carn congelada | Pxhere

També cal estar atents en escalfar-la: per a assegurar-te que no hi hagi parts fredes, potencialment una font de bacteris, és millor que s’escalfi la carn a la cuina abans que en el microones i que es cobreixi l’olla o paella amb una tapa per a garantir una temperatura uniforme mentre s’escalfa. Amb aquests consells, la teva carn sempre estarà perfecta!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa