Sí, hi ha aliments que ajuden a disminuir el colesterol. I la Universitat d’Harvard ha fet un estudi i ha revelat quin és el millor aliment per fer-ho. L’aliment en qüestió són les llenties, encara que en realitat qualsevol llegum, com les mongetes o els cigrons, té beneficis per a la salut cardiovascular, tal i com recull Ok Diario.
Les llenties són molt riques en minerals, proteïnes i fibra. Són un aliment amb moltes propietats per a la salut i tenen una aportació calòrica molt baixa. Les proteïna de la llentia, a diferència de les dels aliments d’origen animal, no s’acompanyen de greixos saturats ni de colesterol. Són molt fàcils de digerir.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) explica que “en grups de població amb risc de patir malalties cardiovasculars es recomana substituir carns per llegums a fi de disminuir la ingesta de greixos saturats”.
Els principals beneficis per a la salut de les llenties són els següents:
- Ajuden a reduir els nivells de colesterol gràcies al seu alt contingut en fibres insolubles, que redueixen l’absorció de greixos.
- Desintoxiquen l’organisme ja que netegen les toxines i regulen el trànsit intestinal.
- Les llenties són molt riques en ferro, així que també prevenen i tracten l’anèmia.
- Cuiden la salut dels ossos perquè són riques en calci i contenen isoflavones, que ajuden en la producció d’hormones que enforteixen els ossos.