Vadegust
Harvard revela els aliments que ajuden a disminuir el colesterol

Si ets dels qui té problemes amb el colesterol, hi ha una sèrie d’aliments que t’ajudaran a fer-lo baixar. Independentment de la predisposició genètica de cadascú, professionals de la Universitat d’Harvard van estudiar bona part dels aliments que més consumim per a saber quin era el seu efecte en aquest sentit.

A la reducció de la ingesta de sucres i greixos i la realització d’entrenaments físics el més durs possible, suggereixen afegir els aliments que esmentarem ara, combinant-los perquè s’aprofitin al màxim, tal i com publica Ok Diario.

Civada

Aquest cereal és ric en betaglucà, una fibra soluble en aigua que redueix el colesterol dolent i aporta sacietat. Hauries d’incloure de 20 a 35 grams de fibra al dia, i la civada és una gran manera de fer-lo per la seva versatilitat.

Oli d’oliva verge extra

Els beneficis de l’oli d’oliva verge extra estan fora de tot dubte i es basen en el seu àcid oleic, substància indispensable perquè ens assegura un doble efecte positiu, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.

Raïm del Vinalopó | Facebook CRDOP Uva Embolsada Vinalopó
Raïm del Vinalopó | Facebook CRDOP Uva Embolsada Vinalopó

Raïm

El raïm sol, no els productes que deriven d’aquest com el vi, són un altre aliat imprescindible per a anivellar ràpid el colesterol. Encara que es cullen en la segona part de l’any, s’aconsegueixen pràcticament sempre.

Soia

Un dels aliments essencials per al reemplaçament de la carn que tant proposen els nutricionistes avui dia, limitador del colesterol dolent en qualsevol de les seves presentacions, des de begudes fins a brots de soia.

Peixos blaus

Salmó, sardines i altres similars són excel·lents substituts de les carns de vaca i porc, que contenen massa greix. Aquests peixos destaquen pel seu contingut d’Omega 3, imprescindible per a incrementar el colesterol bo.

Llegums

La majoria de les llegums, per exemple llenties i cigrons, són font natural de fibra soluble durant la digestió. Aquest element té la virtut d’unir-se a les sals biliars amb colesterol, afavorint que siguin eliminades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa