La guerra a Ucraïna està tenint centenars de conseqüències, i en tots els àmbits. Una d’aquestes ha estat la decisió de la Guia Michelin de marxar de Rússia, després que hagi decidit envair Ucraïna. Des de la prestigiosa guia gastronòmica han decidit que, “donada la gravetat de la crisi actual”, suspenen totes les recomanacions de restaurants al país que lidera Vladimir Putin.

En un comunicat, la guia Michelin matisa que aquestes mesures “no qüestionen en absolut el talent dels xefs i els equips dels 69 restaurants guardonats el mes d’octubre passat”, sinó que simplement s’ha optat per no recomanar Moscou com a destí gastronòmic. A més, afegeixen que “també se suspenen les publicacions sobre els restaurants de la selecció de Moscou a les xarxes socials, la pàgina web i l’aplicació”.

Amb aquesta decisió, l’empresa se suma al veto d’una llarga llista de companyies que han decidit sortir del país des que el passat 24 de febrer Putin decidís iniciar la invasió d’Ucraïna.

Amb només uns mesos de vida, ja que aquesta guia va ser presentada a finals de 2021 per primera vegada, comptava amb 9 restaurants guardonats amb una estrella a Rússia dels 69 que apareixien en les seves pàgines.

Els millors restaurants i hotels en una trentena de països

La Guia Michelin selecciona els millors restaurants i hotels dels 30 països en els quals es troba present. Aparador de la gastronomia mundial, descobreix el dinamisme culinari d’un país, així com les noves tendències i els futurs talents. Creador de valor per als restaurants gràcies a les distincions que atribueix cada any, la Guia Michelin contribueix al prestigi de la gastronomia local i a l’atractiu turístic dels territoris. Gràcies al seu rigorós sistema de selecció i al seu ampli coneixement històric del sector de l’hostaleria i la restauració, la Guia Michelin aporta als seus clients una experiència única i un servei de qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa