Vadegust
Gastronomic Forum Barcelona tanca l’edició d’enguany amb més de 16.300 visitants

El Gastronomic Forum Barcelona ha tancat aquest dimecres una nova edició amb gairebé 300 empreses presents, 100 ponents i més de 16.300 visitants. La fira ha presentat prop de 50 innovacions alimentàries i ha programat més de 70 activitats. Entre elles, ha tingut lloc un congrés gastronòmic amb més de 60 cuiners i 46 estrelles Michelin, com Ricard Camarena o Carme Ruscalleda. El certamen, organitzat per Fira de Barcelona a través d’Alimentaria Exhibitions, ha contribuït a reactivar la restauració i l’hostaleria, amb el focus posat en l’alimentació sostenible.

“El saló ha estat un èxit i ha tornat la il·lusió a empreses i professionals que busquen camins cap a la recuperació. Hem permès a tots els agents del sector retrobar-se, compartir experiències i projectar solucions de futur per als seus negocis”, ha assegurat el codirector de Gastronomic Forum Barcelona, Josep Alcaraz.

Davant “l’èxit” d’aquesta edició, així com la voluntat de les empreses participants, l’organització del certamen ha decidit celebrar-lo anualment, en lloc de cada dos anys. D’aquesta manera, Gastronomic Forum Barcelona tornarà a Barcelona el novembre de 2022.

El xef Joan Roca, d’El Celler de Can Roca, ha estat l’encarregat de clausurar l’esdeveniment, amb una sessió sobre els valors de la sostenibilitat en el seu restaurant. De fet, aquest tipus d’alimentació, així com les bones pràctiques en la producció i distribució d’aliments, han marcat els continguts d’aquesta edició.

Un cuiner prepara paelles per tastar al Gastronomic Forum Barcelona | ACN

En aquesta línia, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquesta tarda a la lectura pública del Manifest Barcelona per una Alimentació Sostenible, elaborat per la Fundació Alícia i promogut per Gastronomic Forum Barcelona amb el suport de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. Els principals agents del sector també s’han adherit al manifest amb l’objectiu de promoure la millora de l’entorn, combatre el malbaratament alimentari i incentivar el consum de productes de proximitat.

Per la seva banda, el ForumLab Barcelona Alimentació Sostenible ha ofert, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, nombroses sessions destinades a proposar solucions de gestió sostenible a restauradors i hostalers, així com bones pràctiques mediambientals en la producció i comercialització d’aliments i begudes.

Gastronomic Forum Barcelona també ha atorgat diversos premis, com el de millor cuiner 2021 al xef Joseba Creu, o els Premis Innoforum, que han guardonat els productes més innovadors de la indústria, l’artesania alimentària i la sostenibilitat, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa