Vadegust
Gastronòmic Fòrum Barcelona celebrarà a l’octubre una edició especial sobre l’alimentació sostenible

L’edició del 2021 del Gastronòmic Fòrum Barcelona, que se celebrarà de 18 al 20 d’octubre a la Fira de Barcelona, farà una edició especial sobre l’alimentació sostenible. Els organitzadors de la fira consideren que la sostenibilitat és “el gran repte a què s’enfronta el sector en el futur més immediat”. A més, durant aquest any Barcelona és la Capital Mundial per l’Alimentació Sostenible. El saló també ampliarà el format habitual amb expositors i visitants procedents de la fira Alimentaria, que finalment es va ajornar fins a l’abril de 2022. Amb tot, Gastronòmic Fòrum Barcelona preveu reunir un “ampli ventall” d’empreses del sector i oferir activitats i demostracions de grans xefs.

Fins al moment l’organització ha confirmat que hi serà Joan Roca, d’El Celler de Can Roca; Ángel León, d’A Ponent; i Norbert Niedekofler, xef fundador de la xarxa Cook the Muntain, que defensa el cicle natural i el sabor dels aliments silvestres. En aquesta edició també hi haurà un àmbit dedicat als còctels.

A través de diversos premis i concursos Gastronòmic Fòrum Barcelona reconeixerà al millor cuiner de l’any amb el Premi Cuiner 2021; la trajectòria professional de xefs, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cuina catalana amb els Premis Josep Mercader; el millor cuiner de postres de restaurant amb el guardó ‘The Best Dessert’; el millor Panetone ARtesà d’Espanya, el Plat Favorit dels Catalans i la millor innovació en gastronomia en diverses categories amb els Premis InnoFòrum.

L’organització està convençuda que l’edició del 2021 del Gastronòmic Fòrum Barcelona serà “el referent d’aquest any per a la indústria de l’alimentació i la gastronomia de país”. Al mateix temps, el saló pretén ser el “punt de trobada” on les empreses del sector busquin noves oportunitats i camins cap a la recuperació després d’estar “fortament colpejats” per la crisi derivada de la pandèmia.

En paral·lel al Gastronòmic Fòrum Barcelona, la ciutat celebrarà la Setmana de l’Alimentació Sostenible, que oferirà activitats ciutadanes relacionades amb l’art, la cultura, la música i el debat. Una d’elles serà el Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, una trobada internacional amb el suport de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa