Vadegust
Les fruites que més fibra tenen i que no sabies

Si estàs preocupat pels aliments que ingereixes i la quantitat de fibra que contenen, és important que sàpigues quines són les fruites que en tenen més. Sempre pensem en el kiwi, però n’hi ha més, tal i com recull Ok Diario. Són les següents:

Coco

Segons la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN), la fruita que té més fibra no és el kiwi, sinó el coco: ni més ni menys que 10,5 grams per cada 100. Ara bé, el coco és molt ric en greixos saturats (dolents) i calories, per la qual cosa el seu consum ha de ser moderat.

El coco és una fruita molt rica en nutrients essencials: ferro, potassi, calci, zinc, seleni, vitamines B1, B3 i C, etc. Està especialment indicat per a fer esport, ja que aporta molta energia a nivell físic i mental.

Gerds | Pixabay
Gerds | Pixabay

Gerds

L’aportació de fibra dels gerds és de 6,7 grams de fibra per cada 100 grams. Es caracteritzen per tenir potassi, vitamina C i antioxidants, amb un baix contingut en sucres i calories. Un dels seus principals beneficis per a la salut és que poden combatre l’estrès oxidatiu dels radicals lliures.

A això cal sumar que diversos estudis han demostrat que milloren la comunicació de les cèl·lules cerebrals, per la qual cosa ajuden al fet que aquest òrgan es mantingui en les millors condicions. I és important no oblidar que consumir gerds de manera habitual protegeix la salut cardiovascular.

Mores

Segons la FEN, el 6,6% d’aquesta fruita es compon de fibra. Les mores tenen un baix contingut en greixos i calories (39 quilocalories per cada 100 grams) i presenten una bona aportació de micronutrients com les vitamines C i E.

Afavoreixen l’estimulació de col·lagen i tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries. Un estudi publicat per la revista de la Societat Estatunidenca de Química (ACS) assegura que el consum de mores és beneficiós per a la salut del cervell i ajuda a prevenir les malalties neurodegeneratives relacionades amb l’edat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa