Vadegust
La fruita que tots els metges prohibeixen en les seves dietes

Doncs sí, encara que soni estrany o sembli impossible, hi ha una fruita que tots els metges acostumen a prohibir en les seves dietes. Es tracta del plàtan ja que, malgrat ser ric en ferro, sodi i potassi, té un índex glucèmic molt elevat (17 grams de sucre per peça aproximadament). A més, aporta 89 calories per cada 100 grams, mentre que altres fruites, com per exemple la síndria o el meló, tenen un contingut calòric de tot just 35 calories per cada 100 grams, tal i com publica Ok Diario.

Significa això que el plàtan sigui una fruita completament prohibida? No, només que no és convenient abusar d’ella. Els metges desaconsellen menjar plàtan diàriament, i consideren que la quantitat recomanada és de tres peces a la setmana. Ara bé, si estàs seguint una dieta de pèrdua de pes, millor tria una altra fruita de temporada amb menor aportació calòrica.

Un plàtan | Pixabay
Un plàtan | Pixabay

Contraindicacions del plàtan

Les persones que pateixen insuficiència renal no han de consumir plàtan. Al no funcionar correctament el ronyó, podria provocar una acumulació tòxica del nivell de potassi en la sang. També hi ha algunes nutricionistes que aconsellen no prendre aquesta fruita en dejú.

Circula per Internet un mite que diu que menjar sis plàtans de cop és mortal. No obstant això, diversos metges ho han desmentit. Encara que algú es mengés sis plàtans seguits, els nivells de potassi en la sang no arribarien a ser tòxics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa