Vadegust
Fruita del monjo, un edulcorant saludable sense calories

Vols substituir el sucre i estàs buscant totes les opcions per fer-ho? Doncs et presentem una de les més bones: el ‘monk fruit’ o fruita del monjo. Aquest edulcorant procedent d’una planta originària de la Xina i s’ha convertit en una de les opcions saludables de moda per a endolcir. Segons explica ‘Ok Diario’, aquesta fruita té una història mil·lenària en la cultura de la Xina però la seva comercialització com a edulcorant va haver d’esperar fins a l’any 2010 quan l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) el va estudiar i va confirmar que l’extracte obtingut del fruit era innocu per a la salut.

L’edulcorant de les fruites monjo s’obté triturant la fruita (sense pell i sense llavors) i recollint el seu suc o extracte que després es granula perquè tingui un aspecte similar al sucre. Com no és resultat de cap procés químic ni se li afegeixen altres substàncies, és un edulcorant natural apte per a nens i embarassades.

Si bé encara és difícil de trobar i resulta un producte car -ja que un paquet de 125 gr. té un preu aproximitat de 10€-, el seu ús s’estén a poc a poc en begudes ensucrades i altres productes. És un edulcorant que no s’altera amb la calor, per la qual cosa sí que es pot cuinar amb ell i preparar brioixos i dolços.

A més, conté compostos nutritius, inclosos mogrosids, oligoelements, àcid linoleic, vitamina C i altres àcids grassos insaturats. A més, s’han identificat diversos compostos químics inclosos aminoàcids, flavonoides, polisacàrids i olis essencials.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi Gensane a febrer 09, 2022 | 21:34
    Jordi Gensane febrer 09, 2022 | 21:34
    La fruita del monjo és també utilitzada en la medicina tradicional xinesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa