Vadegust
Atenció: França s’està quedant sense mostassa de Dijon

Alerta mundial: França s’està quedant sense la seva famosa mostassa de Dijon. Segons publica ‘La Vanguardia‘, aquest ingredient està escassejant en les prestatgeries dels supermercats francesos, fins al punt que alguns fins i tot han hagut de penjar un cartell disculpant-se i altres, com Carrefour, han sortit a desmentir els rumors que està emmagatzemant mostassa per a pujar els preus.

Però la falta de la mostassa de Dijon es deu bàsicament a tres factors: la pandèmia, el canvi climàtic i la guerra d’Ucraïna. Antigament la mostassa de Dijon s’elaborava amb les llavors de mostassa conreades en la capital de la regió de Borgonya, però des de fa anys el principal proveïdor d’aquestes llavors perquè es pugui elaborar tanta mostassa com per a alimentar a tota França és el Canadà.

Un frankfurt amb molta mostassa | Pixabay

Aquestes venen sobretot d’Alberta i Saskatchewan, on per culpa de diverses onades de calor la producció s’ha vist afectada enguany. Segons assenyala The New York Times, concretament aquest 2022 s’ha recollit un 50 per cent menys de llavors que en altres temporades.

La guerra a Ucraïna també ha complicat bastant les coses, ja que els dos països protagonistes del conflicte són grans productors de llavors de mostassa, tot i que no de les de color negre, sinó de les grogues que són igual d’importants en la recepta que ha fet famosa a Dijon en el món sencer.

Tot això, sumat a l’augment de preus que s’està vivint en els últims mesos i als problemes de subministrament derivats de la Covid-19, està ocasionant que França es trobi commocionada per la falta d’un dels productes més preuats de la seva gastronomia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa