Vadegust
El Fòrum Gastronòmic de Girona tanca una edició marcada pel món vegetal

“Està molt bé que aquest any l’hagin obert al públic per connectar amb la gent de carrer”, explica a Vadegust un dels socis de la marca Emporarom, Pere Coll, que té un estand al Fòrum Gastronòmic Girona, a Vadegust. Emporarom forma part del segell de qualitat del col·lectiu Girona Excel·lent i enguany presenten diverses combinacions d’herbes aromàtiques.

De la mateixa manera, una de les responsables dels Formatges Sant Gil d’Albió, Ester Comas, destaca que li ha semblat una gran iniciativa que, durant el cap de setmana, el Fòrum hagi trobat el seu forat a “la bella” ciutat de Girona: “En un espai lúdic, distès i informal per presentar els productes al consumidor final”.

Espai d’expositors del Fòrum Gastronòmic de Girona | ACN

Aquests són alguns dels comentaris que ens reflecteixen que el Fòrum Gastronòmic Girona ha tancat la novena edició amb un balanç exitós, ja que el certamen per primer cop ha incorporat un format en el qual ha separat les activitats dirigides al públic de les del sector professional. La part no professional va celebrar-se a la Plaça Catalunya de Girona i va permetre a diversos expositors apropar les novetats d’una manera més distesa a les persones que passejaven per la ciutat, i que quedaven captivades per l’estil de foodtrucks del Fòrum, o les persones que anaven després de la gran crida que es va fer pels mitjans.

Durant aquests dos dies, el Fòrum ha comptat amb més de 130 empreses del sector gastronòmic, i una programació amb més d’una cinquantena de ponències, showcookings, demostracions, concursos i diàlegs entre xefs professionals, que sobretot s’han enfocat sobre la sostenibilitat en la cuina i la presència del món vegetal. Una de les ponències més aclamades ha estat la dels germans Roca, que han posat al centre la importància de fer consciència des dels fogons i vehicular una cuina que permeti ser respectuós amb el medi ambient, mantenint la creativitat i la investigació al centre.

El xef Paco Pérez durant una de les ponències al Fòrum Gastronòmic de Girona | ACN

També la xef Fina Puigdevall i la seva filla Martina Puigvert han dedicat un monogràfic sobre el malbaratament i sostenibilitat, al costat de la biòloga Maria Colldecarrera i el naturalista i geògraf Miquel Macias. La pregunta que ha predominat al certamen és com s’afrontaran els reptes mediambientals que el sector té per davant: horts ecològics, racions equilibrades als menús, sostenibilitat i proximitat, entre d’altres.

Una de les novetats del Fòrum ha estat la presentació de l’startup Mycheftool, guanyadora del premi a la millor companyia innovadora del Fòrum Gastronòmic 2023. Es tracta d’una empresa fundada pels gironins Adrià Bosch i Xevi Garriga i que, a partir d’un ecosistema digital, gestiona totes les necessitats que té un restaurant, connectant el sistema de pagament i de proveïdors

Per últim, el Fòrum també ha posat en relleu la necessitat d’una transferència de coneixement en l’àmbit formatiu, ja que la professionalització del sector des de la primera baula de la cadena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa