Vadegust
‘Formatgeries artesanes de Catalunya’, de Ramon Roset, premi Gourmand World Cookbook Awards 2020

L’organització dels Gourmand World Cookbook Awards ha fet pública la llista dels llibres guanyadors per països de les diferents categories que composen aquests prestigiosos premis dedicats als llibres que tenen relació amb la gastronomia.

El llibre Formatgeries Artesanes de Catalunya escrit pel sommelier, comunicador enogastronòmic i subdirector d’aquest diari, Ramon Roset, i editat per Cossetània Edicions, ha guanyat el premi al Millor Llibre de Gastronomia editat a Espanya dins de la categoria Milk & Cheese.

Ara el llibre competirà per guanyar el guardó “Best in the World” del qual es faran públics els resultats a principis del 2021.

‘Formatgeries Artesanes de Catalunya’ és un recull de totes les formatgeries i els formatges artesans que s’elaboren actualment a Catalunya, amb l’ànim d’apropar al lector a aquest gran patrimoni gastronòmic català. A banda de totes les dades de la formatgeria i dels seus elaborats, s’ha volgut destacar la història humana que hi ha al darrere de cada obrador: la filosofia de vida dels ramaders i formatgers de llarga tradició i el canvi vital que ha suposat passar de la ciutat a l’àmbit rural, a la feina de pastors i elaboradors de formatges pels neorurals.

Un llibre per descobrir i conèixer la realitat d’un sector molt important de la producció artesana de Catalunya i que convida a visitar el diferents obradors que han estat organitzats en rutes d’un lactoturisme que ara tot just comença però que de ben segur que viurà un fort desenvolupament en els propers anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa