Vadegust
De què serveixen els forats de les galetes Maria? Tot té una explicació

Les galetes Maria són un producte conegut i estimat per tothom. I segur que molts de vosaltres us heu preguntat en alguna ocasió quin sentit tenen i de què serveixen els forats que tenen aquestes delicioses galetes. Tal i com explica el perfil d’IG Data Food, dedicat a la informació de tecnologia alimentària, i ha recollit ‘Rac1’, aquests foradets es diuen forats docking. “Aquests petits orificis de ventilació permeten que el vapor s’escapi mentre es fornegen, la qual cosa evita que les galetes pugin, minimitzant les bombolles d’aire”.

Segons expliquen, sense forats, les galetes no es courien correctament. “La massa de la galeta té moltes bombolles d’aire i quan s’escalfa les bosses s’expandeixen. Per evitar que esclatin, una màquina anomenada docker fa els petits foradets a la massa per permetre que l’aire s’escapi i la galeta pugui fornejar-se correctament, així les galetes estan planes i cruixents”, explica el perfil.

Els forats de les galetes Maria | Flickr

A més, la quantitat i distància dels forats és important. S’han de col·locar correctament a la mateixa distància, perquè si no poden resultar molt dures o massa toves. “Els forats no són fets a l’atzar, sino que tenen un sentit tecnològic”, ha explicat a RAC1 l’autora del post, Martina Lingenfelder, llicenciada en Tecnologia dels Aliments. “Si els forats estan molt a prop probablement les galetes s’assequen molt ja que augmentaria la pèrdua d’humitat a un nivell que generaria una galeta molt seca. I si estan molt distanciats també disminueix el nombre de forats per superfície, per la qual cosa quedaria més humida”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa