Vadegust
Fongs cremini: beneficia’t de tots els seus avantatges per a l’organisme

Encara no coneixes els fongs cremini? En realitat, són la versió més madura, una mica amarronada, dels xampinyons clàssics. A nivell classificatori se’ls considera una espècie diferent, el mateix que passa amb els fongs portobello, que directament representen el punt màxim de maduració i són molt estimats en el sector culinari.

Tots tres són molt recomanables en una dieta equilibrada per la seva alta aportació d’antioxidants. En consumir-los, el comensal notarà que el sabor dels cremini és més concentrat que el dels xampinyons. Dins de la indústria es defineix com un sabor “umami”, molt més intens que el dels menys madurs.

La seva textura també pateix alguns canvis, resultant més carnosa, per la qual cosa és ideal per a altres preparacions. Acostuma a incloure’s en saltats, regirats i amanides però no tant en receptes en les quals s’usen xampinyons.

Segons publica Ok Diario, per cada 100 grams d’aquest fong obtenim només 94 calories, així que són perfectes per a donar-li sabor als plats típics d’una dieta hipocalòrica, aquelles que es creen amb l’objectiu de perdre alguns quilos.

En relació als seus nutrients, sobresurten especialment els carbohidrats, amb 4 grams per cada 100 d’aliment. Però també s’aconsellen en règims proteics, gràcies a que contenen 3 grams de proteïna per cada 100.

Fongs cremini | Pixabay

Beneficis per al cos humà

Si consumim aquests fongs amb regularitat, el nostre cos s’aprofitarà d’alguns dels seus beneficis. Primer, en reduir la formació de radicals lliures gràcies als seus antioxidants fitoquímics.

El seu alt contingut de fibra tampoc pot passar desapercebut, per ser el responsable de la sensació de sacietat que tant es busca en les dietes d’aprimament, impedint que el pacient pateixi gana de seguida.

Finalment, una part de la fibra té la capacitat de fermentar en el tub digestiu, convertint-se en un valuós substrat energètic per als bacteris d’aquest aparell i afavorint un millor processament dels aliments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa