Vadegust
La Fira de l’Oli de les Borges Blanques obre edició presencial i virtual

La 59a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebra fins diumenge a les Borges Blanques, ha estat inaugurada aquest divendres per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera. Enguany, es recupera modalitat presencial, que es amb el format telemàtic, després de l’edició virtual de l’any 2021. En el format telemàtic els visitants virtuals d’arreu del món poden accedir als comerços electrònics dels diferents expositors, ja que la pàgina que disposa de versions en català, castellà, anglès i francès. Igualment, s’hi ofereixen materials com ara vídeos promocionals. Aquesta fira és un dels millors aparadors per presentar les novetats del sector oleícola i donar visibilitat als productes agroalimentaris del territori

La Fira de l’Oli 2022 aplega una vuitantena d’expositors -30 del sector de l’oli de qualitat verge extra i 49 expositors agroalimentaris de proximitat-, que ocupen entre tots una superfície de més de 5.000 metres quadrats. Fins diumenge, la fira acollirà una seixantena d’activitats com ara tallers, presentacions i demostracions gastronòmiques amb reconeguts xefs com és el cas dels germans Sergi i Javier Torres; Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou; Quico Arumí, de Can Jubany, o el guanyador de ‘Masterchef’ 2021, Arnau París, entre altres.

L’estant de la Cooperativa d’Arbeca a la 59a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues de les Borges Blanques | ACN

Mesures sanitàries

L’edició 2022 de la Fira de l’Oli comptarà amb un circuit induït dins dels pavellons amb un únic sentit de circulació i totes les mesures de seguretat que marquen els protocols sanitaris. Tot i això, els expositors i l’Oli Bar oferiran tastos individualitzats i s’amplia l’Espai Gastronòmic del Pavelló de l’Oli per poder garantir les distàncies de seguretat entre les diferents persones assegudes al recinte que acollirà els actes més destacats del certamen. A més, és obligatori l’ús de mascareta. Tot i això i per evitar possibles contagis de covid-19, l’organització ha decidit suspendre enguany el Concert de l’Oli, els dinars populars de divendres i dissabte al migdia i els Tres Tombs de Sant Antoni de diumenge.

Ajuda a combatre el despoblament

Durant la inauguració, Violant Cervera ha posat en valor la qualitat de l’oli produït a les Garrigues, que ha qualificat com “el millor del món”. Així mateix, la consellera ha posat de relleu la contribució que fan certàmens com la Fira de l’Oli de les Borges per combatre el despoblament que afecta comarques com és el cas de les Garrigues. “Fires com aquestes serveixen per lligar la gent al seu territori i des del Departament també treballem perquè la gent s’hi pugui estar, els joves però sobretot la gent gran a través dels nous projectes d’autonomia personal”, ha assenyalat la consellera de Drets Socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa