Vadegust
La Fira del Gall 2021 obre portes amb gairebé un miler de peces d’aviram

Vilafranca del Penedès ha donat aquest matí el tret de sortida a la 357a edició de la Fira del Gall, una celebració que enguany recupera el seu format habitual amb els espais que tradicionalment han format part de la mostra: el Mercat d’Aviram, la Mostra Gastronòmica, el Celler Penedès i el Mercat d’Artesania.

La inauguració s’ha fet aquest matí amb la tradicional cercavila des de la plaça de la vila fins el recinte firal, que ha comptat amb la presència de diverses autoritats de la ciutat, amb l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Turisme, Dolors Rius, al capdavant. Els han acompanyat el Gall Tomasot i la Gallina Ballarica, les figures de bestiari festiu de ploma vilafranquines, i els grallers de la ciutat.

Enguany durant la mostra, que s’allargarà durant tot el cap de setmana, es posaran a la venda uns 800 exemplars d’aviram vius, als quals se’ls ha fet una prova PCR per confirmar el seu bon estat sanitari. A més de l’aviram viu, els criadors de Gall del Penedès amb IGP també posaran a la venda uns 250 animals sacrificats.

Per garantir la seguretat de la mostra de gallines de raça penedesenca, també s’ha decidit a última hora traslladar el mercat d’aviram al pavelló firal de la capital penedesenca, que permet més distància entre els expositors.

En aquest sentit, també s’ha optat per suspendre el Campionat d’Espanya d’avicultura, columbicultura i cunicultura de raça a conseqüència de la crisi sanitària. També s’ha cancel·lat la XII Concurs de Raça Gallines Penedesenca Memorial Amadeu Francesch.

Les novetats més destacades de la Fira d’enguany són la plaça de la Gastrobotiga, un espai on es podran adquirir els plats de la fira gastronòmica, el vi de la DO, el Gall del Penedès sacrificat, a punt per ser cuinat, i cafès Novell, el Celler Penedès – Winebar, on es podran tastar els vins negres de la DO Penedès i la ubicació de la Mostra d’Aviram que serà al pavelló firal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa