Centenars de visitants omplen la 32a Fira del Torró d’Agramunt

Torrons de pa amb tomàquet al punt de sal, de polvoró o de macadàmia, algunes de les novetats presentades enguany

Agramunt ha viscut aquest diumenge la segona i darrera jornada de la 32a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, la primera edició que se celebra en pandèmia després de la cancel·lació del certamen el 2020. Entre les mesures covid, destaca que enguany els visitants no poden degustar els torrons als estands, sinó que s’han d’entaular en espais de tast delimitats. Així mateix, la reducció de l’aforament al 70% també ha fet que durant bona part del matí s’hagin registrat llargues cues de visitants a l’entrada dels pavellons firals. Les firmes també han aprofitat l’aparador de la fira per presentar les seves darreres novetats, entre les que destaquen torrons de pa amb tomàquet al punt de sal, de polvoró o de macadàmia.

Agramunt ha tornat a convertir-se, com és habitual cada segon cap de setmana d’octubre, en la capital del dolç en una nova edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra. El certamen està marcat per les mesures covid i la limitació de l’aforament al 70%, tal com indica el Procicat. Així, dins els pavellons hi ha un recorregut únic i és obligatori l’ús de mascareta. Tampoc es poden degustar les diferents varietats de torrons, tot i que algunes firmes han optat per habilitar espais de degustació que han tingut bona acceptació per part del públic.

Tot i les limitacions, el sector s’ha mostrat “molt content” de poder celebrar una nova edició de la fira, després que la de l’any passat es cancel·lés per la pandèmia. De fet, el cetamen dona el tret de sortida a la campanya de Nadal, la més important del sector. La gerent de Torrons Fèlix, Zoe Valero, ha afirmat que la resposta del públic ha estat “boníssima i que la gent ha demostrat que vol seguir gaudint dels torrons”. Per això, diu, afronten la campanya “amb més ganes que mai”. De la mateixa manera, Ramona Bertran de Torrons Roig i Guillem Jubete de Virginias també han celebrat que s’hagi pogut celebrar una nova edició de la fira, i el propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, ha explicat que s’ha vist “molta gent”.

Un dels espais de degustació que Torrons Vicensc ha habilitat a la 32a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt | ACN

Bona part de les firmes també aprofiten el marc de la Fira del Torró per presentar les seves darreres novetats. Torrons Vicens destaca el torró que han creat conjuntament els xefs José Andrés i Albert Adrià, elaborat a partir d’una cobertura de cireres amb praliné de nous, cruixent d’arròs i toffee de Ras el Hanout. A més, part dels beneficis que s’obtinguin amb la venda d’aquesta novetat es destinaran al Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona.

Altres novetats de la firma agramuntina son un torró de textures de llimona, un de trufa de polvoró i un de macadàmia. Algunes de les apostes més destacades de Virginias son torrons de pa amb tomàquet al punt de sal, de festucs amb un punt de tòfona, de mel i mató. D’altra banda, Torrons Fèlix continua la seva aposta pels torrons d’autor i presenta un praliné de torró d’Agramunt amb xocolata i “molta” avellana.

En aquesta edició s’han programat una vintena d’activitats on el públic pot degustar, amb entrada prèvia, algunes de les darreres novetats torronaires i de productes artesanals de proximitat, com ara vins, formatges i cacaus. Alguns dels cuiners i pastissers de renom que han passat per l’Aula del Gust el dissabte han estat Albert Adrià, David Gil o Arnau París, darrer guanyador del concurs televisiu MasterChef, mentre que diumenge ho han fet Albert Sayó, mestre que va elaborar el millor croissant de mantega de l’Estat 2020, o la respostera Lucila Canero, que ha ofert receptes sense gluten i veganes.V

Nou comentari