Vadegust
La Fira del Gall recupera enguany el format habitual i incorpora nous espais

Com marca la tradició, pels volts de Sant Tomàs arriba a Vilafranca del Penedès la Fira del Gall. La mostra celebra enguany la seva 357a edició més viva que mai, envoltada de tot allò que la fa singular: el Gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP), la gastronomia d’alta qualitat i els vins de la DO Penedès.

L’estat actual dels indicadors de la pandèmia permet enguany recuperar el format habitual de la mostra, que se celebrarà els dies 18 i 19 de desembre. Així, la Fira del Gall 2021 inclourà tots els espais tradicionals (Mercat d’Aviram, la Mostra Gastronòmica, el Celler Penedès i el Mercat d’Artesania) que han convertit aquest històric esdeveniment en un destacat punt de trobada per als amants de la gastronomia de proximitat i els vins més excel·lents.

Presentació de la 357a edició de la Fira del Gall | Cedida

A més de les propostes habituals, la Fira del Gall 2021 inclourà algunes novetats com el Celler Penedès – Winebar, on es podran tastar els vins negres de la DO Penedès, o la plaça de la Gastrobotiga, un espai on es podran adquirir els plats de la fira gastronòmica, el vi de la DO, el Gall del Penedès sacrificat, a punt per ser cuinat, i cafès Novell.

En l’acte de presentació de les novetats de l’edició 2021, que s’ha celebrat al Parc de Sant Julià de Vilafranca del Penedès, la regidora de Turisme, Dolors Rius, ha assegurat que de l’Ajuntament de Vilafranca són optimistes de cara al nombre de visitants que poden visitar la pròxima edició de la mostra, i ha reiterat que les normes de seguretat per al públic “estan garantides”.

Un gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida | Cedida

La regidora ha donat molta importància a la nova Gastrobotiga, de la qual ha assegurat que és un espai “que serveix per adaptar-se als nous hàbits de consum”. Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, ha apuntat per altra banda, que la Fira del Gall és una activitat que torna Vilafranca “a les seves arrels”. Regull ha remarcat que la Vila ha crescut molt en les últimes dècades i iniciatives com la centenària Fira del Gall “serveixen per reivindicar la nostra idiosincràsia penedesenca”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa