Vadegust
La Fira Avícola del Prat torna aquest cap de setmana

La Fira Avícola del Prat torna aquest cap de setmana a la Granja de la Ricarda per celebrar la seva 48a edició. Torna, així, al seu emplaçament habitual aquest esdeveniment de referència a Catalunya, per on es preveu que passin prop de 70.000 persones durant els tres dies que dura. El pollastre Pota Blava, la Carxofa Prat i altres productes dels camps del Parc Agrari tornaran a ser els protagonistes de les propostes culinàries que es podran degustar a l’Espai Gastronòmic de la Fira.

La nau de 750 m2 de l’antiga i emblemàtica granja lletera que acollirà la Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat i el restaurant de la Fira posarà de nou l’accent en la gastronomia local. Vuit establiments del Prat -El Bar del Mercat Municipal, El Regust, Granja Torres, La Capsa, La Masia Emilio Sánchez, La Rostisseria, Lola Brunch i Tacolmado- oferiran les seves elaboracions en format de platillos i, a més, com cada any, també es podrà gaudir del Menú de Fira, l’esmorzar de pagès i el take away Pota Blava, uns clàssics de la Fira.

A més de bona gastronomia, l’espai també s’omplirà d’actuacions musicals, presentacions de llibres, activitats infantils i una Aula de Cuina coordinada per Mònica Escudero (El Comidista) amb show cookings basats en la gastronomia sostenible, a més d’un nou espai, la Fira de Vins, organitzat en col·laboració amb projectes locals com el Celler Vinyes i el Celler Cal Pere Tarrida, on les propostes del territori seran les protagonistes.

El cartell de la 48a edició de la Fira Avícola del Prat | ACN

La Mostra d’Aviram

Enguany, l’Ajuntament del Prat necessitava una autorització excepcional per fer la tradicional mostra d’aviram a la Fira Avícola. Tot i que a Catalunya no s’ha registrat cap cas de grip aviar, la situació d’epidèmia greu d’aquest virus en aus (no en humans) a Europa requeria d’aquesta autorització.

Aquest dimecres la Generalitat, com a autoritat competent, ha confirmat a l’Ajuntament que disposa d’aquesta autorització, després que els tests de grip aviar realitzats a la setantena de pollastres, gallines i capons que s’exhibiran a la fira hagin donat negatiu.

Cal tenir en compte que tant als corrals d’origen del pota blava com al propi pavelló avícola de la fira se segueixen, a més, totes les mesures de biosegurat necessàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa