Vadegust
Ferran Adrià confessa quin és el plat que li agradaria haver inventat

Ferran Adrià està d’estrena. La setmana passada es va estrenar a Movistar+ ‘Las huellas de elBulli’, un film sobre el restaurant del reconegut xef català. I amb aquest motiu, Ferran Adrià ha visitat aquest dissabte a la nit el programa de TV3 ‘FAQS’, on ha parlat sobre el documental, però també sobre molts altres temes. I ha estat el periodista Quico Sallés qui li ha fet una de les preguntes més interessants: “Quin és el plat que per textura, per originalitat, per contrast, pel que sigui, li hauria agradat haver inventat?”

Després d’uns quants segons callat, rumiant la resposta, Ferran Adrià ha respost: “El pa amb tomàquet”. I ho ha justificat: “El pa amb tomàquet és brutal, es pur minimalisme, és una obra d’art, ho dic de debò. És contemporani… Parlo a Catalunya”. I ell sol ha fet un pas més, dient quin és el plat que li hagués agradat inventar que no sigui català: “El gaspatxo, que també crec que és una obra d’art. I quedarà per les properes generacions”.

‘Las huellas de elBulli’ es tracta d’una cinta amb mirada polièdrica de la figura del xef, que fa deu anys que va tancar el restaurant que regentava a la Cala Montjoi. Els periodistes Iñigo Ruiz i José Larraza teixeixen un documental que analitza la influència d’Adrià no només en el món de la gastronomia, sinó en altres disciplines artístiques. Ruiz ha dirigit diversos films relacionats amb la gastronomia, mentre que Larraza té experiència en el camp documental i televisiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa