Vadegust
La ferotge crítica d’una cambrera dels Estats Units als turistes espanyols

Una cambrera dels Estats Units s’ha mostrat molt indignada a les xarxes socials amb els turistes espanyols. En concret, i com no podia ser d’una altra manera, per la propina que uns clients li van deixar. “Per l’amor de Déu, a vegades odio als europeus”, ha escrit la dona en un tuit, en el qual es queixava perquè un grup de clients havia passat moltes hores en el restaurant on ella treballava i només havia deixat una propina de 70 dòlars per un compte total de 700 dòlars.

I, seguidament, expressava la seva ferotge opinió: “Hauríem de prohibir als europeus viatjar fins que aprenguin com cal comportar-se“, tal i com publica ‘La Vanguardia’. No és la primera vegada que les diferències culturals han provocat aquest tipus de polèmiques. Als Estats Units, en pagar el compte en un restaurant, el tiquet inclou tres percentatges -generalment del 15%, el 20% o fins al 25% respecte al total del compte- que són les propines que es recomana deixar. A Europa, en canvi, el costum és deixar allò que el comensal considera oportú si se sent satisfet amb el servei.

Això passa perquè als EUA el sou mínim dels cambrers és molt baix i els treballadors depenen majoritàriament de les propines. Per això, el país ha fet gala sovint de tenir un servei en cafès, restaurants o bars molt més atent que en altres països, perquè el treballador ha d’esforçar-se molt perquè li deixin una bona quantitat a manera de gratificació. Aquí, per contra, el salari (encara que no sempre està ben pagat) no depèn de la propina.

El problema, com tantes vegades passa, és que aquestes diferències culturals donen peu a malentesos i indignacions com la que aquesta cambrera estatunidenca va expressar per Twitter, la xarxa social en la qual la seva queixa s’ha tornat viral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa