Vadegust
Fecasarm torna a presentar un recurs al TSJC pels nous horaris a la restauració

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha tornat a presentar un recurs contra la Generalitat per les mesures que va dictar la setmana passada per a la restauració, en què ja deixa obrir ininterrompudament de dos quarts de vuit del matí a cinc de la tarda des d’aquest dilluns però encara no permet l’activitat d’aquests establiments que es troben dins de centres comercials ni el servei bar en cafès teatre o concert. A més, l’entitat també critica que no puguin servir sopars. Amb aquest, ja és el tretzè recurs que Fecasarm presenta demanant cautelars. L’entitat ha acusat la Generalitat d’imposar aquestes normes de “manera sistemàtica i totalment arbitrària” i “sense cap base científica”.

També ha aportat dades sobre la “dramàtica situació” en el sector de l’hostaleria, ja que un 88% declara haver patit una davallada important dels ingressos en el darrer trimestre de l’any passat i un 36% ha amortitzat llocs de treball, segons dades extretes de l’Institut d’Estadística de Catalunya.

D’altra banda, Fecasarm ha proposat l’aplicació d’un sistema que faria possible la reobertura dels establiments de tot tipus locals interiors “amb un 100% de seguretat per als seus usuaris”. Segons concreta, es tractaria de fer tests previs i només es permetria l’accés a les persones que haguessin fet un test amb resultat negatiu entre un i tres dies abans o ja s’haguessin vacunat.

Les dades s’introduirien en un codi QR intransferible i als locals s’hi instal·larien uns aparells que ja funcionen en UCI, que estan certificats per l’associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) i pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i que eliminen el 99,9% de covid i totes les seves mutacions de l’aire.

Per ara, Fecasarm ha demanat poder fer una prova pilot i que no es confiï la reobertura exclusivament a la vacuna ja que el ritme lent tant a l’Estat com en països emissors és molt lenta i fa perillar la temporada estival. “Cal accelerar urgentment la implementació d’avenços tecnològics i científics que permetin flexibilitzar les restriccions”, insisteix Fecasarm.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Botifler de montesquiu a març 09, 2021 | 13:28
    Botifler de montesquiu març 09, 2021 | 13:28
    Aneu a cargar, qualsevol lloc tancat es pot agafar més sent públic, todo por la pasta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa