Vadegust
FACUA denuncia que ja hi ha 51 varietats de gelats amb òxid d’etilè

L’associació FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat aquest dimecres que ja hi ha 51 varietats de gelat fabricats per Froneri afectats per contaminació amb òxid d’etilè. La llista completa i exhaustiva del que s’ha detectat fins ara es pot veure clicant aquí. Facua adverteix que aquesta llista encara pot no ser definitiva i per tant encara caldria completar-la si apareixen noves dades.

En un comunicat, l’organització afirma que ha detectat una llista amb lots de 14 varietats noves de gelats afectats, i que es comercialitzen amb la marca Nestlé. El 26 de juliol, FACUA va fer pública una llista amb 46 varietats amb lots contaminats, de gelats fabricats per Froneri i venuts amb les marques de Nestlé, Milka, Toblerone, Nuii, Oreo, Princesa, La Lechera i Smarties. El 6 d’agost, va afegir 19 varietats més que ara se sumen a les 14 comunicades aquest dimecres.

FACUA explica que ha accedit al llistat de 14 nous lots gràcies a la informació aportada per un treballador d’un Supercor Gasolineres Repsol i un altre petit establiment de Saragossa.

L’associació reclama a Nestlé i Froneri que “actuiin amb transparència i facin pública la llista completa de productes afectats”. Fins ara, FACUA diu que l’únic avís que hi ha és un missatge a la seva pàgina web on insten els consumidors a teclejar els sis primers dígits del lot de gelat que han comprat per saber si està contaminat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa