Vadegust
FACUA denuncia més supermercats per limitar la compra d’oli de gira-sol

FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat a altres cinc cadenes de supermercats i hipermercats per limitar als consumidors el nombre d’unitats d’oli de gira-sol que poden adquirir en cada compra. Els establiments són Lidl, Carrefour, El Corte Inglés, Hipercor i Gadis, que han estat denunciats davant les autoritats competents en matèria de comerç de diferents comunitats autònomes, entre elles les de les seus socials centrals de les cadenes.

Així, les denúncies contra les quatre primeres han estat interposades davant la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, la Direcció General de Comerç de la Junta d’Andalusia i la Direcció General de Comerç i Consum de la Comunitat de Madrid.

Gadis, per part seva, ha estat denunciada davant la Direcció General de Comerç i Consum de Galícia -en tenir allà la seva seu social- i davant la Direcció General de Comerç i Consum de Castella i Lleó, ja que és l’única una altra comunitat on posseeix establiments.

Venda limitada d’oli de gira-sol en un supermercat Lidl | FACUA

L’associació ha pogut comprovar que les cinc empreses han col·locat missatges en els quals avisen als seus clients d’aquesta limitació. Carrefour informa que “tots els olis de gira-sol estan limitats a 5 litres per persona i compra”. “Màxim 5 litres per client”, resa el cartell de Lidl, mentre que Gadis assenyala que la compra d’aquest producte “està limitada a 3 unitats per client i dia”.

Per la seva banda, en intentar realitzar una compra en la web d’El Corte Inglés es mostra un missatge que indica que “la quantitat que ens demanes és superior a la quantitat màxima permesa” si s’afegeixen més de 3 unitats d’1 litre en la cistella. Mateix advertiment apareix a la botiga en línia d’Hipercor -tenint en compte que totes dues cadenes formen part del mateix grup-, tant si s’afegeixen més de 3 unitats d’un litre com si es volen comprar dos o més unitats de 5 litres.

Captura de pantalla de la web d’El Corte Inglés | FACUA

Segona bateria de denúncies

Aquesta és la segona bateria de denúncies interposada per FACUA contra cadenes de supermercats i hipermercats per limitar la venda d’aquest producte. Anteriorment, va denunciar a DIA, Mercadona, MAS, El Jamón i Hiperdino per realitzar aquesta mateixa pràctica prohibida.

Més notícies
Cartell col·locat en un supermercat de la cadena El Jamón | FACUA
Facua denuncia cinc supermercats per limitar la compra d’oli de gira-sol
Comparteix
Es tracta de DIA, Mercadona, MAS, El Jamón i Hiperdino

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa