Vadegust
Un expert revela l’error més greu que comets en cuinar truita

La truita -en totes les seves versions- és un plat que acostuma a agradar a tothom, i que és un molt bon recurs quan no sabem què fer de menjar. Ara bé, cuinar-la malament pot tenir els seus riscos per a la salut. Segons publica ‘La Vanguardia‘, és igual d’important utilitzar ingredients de qualitat com seguir unes regles bàsiques d’higiene. Els ous acostumen a presentar microorganismes com la salmonel·la que poden causar una desagradable intoxicació alimentària a qui els ingereixi.

Aquest aliment suposa un perill sobretot quan es consumeix en cru, perquè els bacteris que presenta només s’eliminen si l’ou aconsegueix els 75 °C de temperatura. Pot ser que aquesta regla no agradi massa als amants de la truita sense quallar, però si l’obviem el risc d’intoxicació creix. Quan aquesta recepta s’ingereix amb el rovull cru, incrementar les mesures d’higiene, consumir-la immediatament després d’haver-la cuinat i no servir-la a nens i embarassades és clau.

Truita de patates poc feta | N.R
Truita de patates poc feta | N.R

En aquest sentit, el tecnòleg d’aliments Mario Sánchez ha explicat a través d’un vídeo publicat en Instagram que hi ha un altre “greu error” que cometen moltes persones en cuinar aquesta recepta. Es tracta d’utilitzar el mateix plat en el qual s’han batut els ous per a servir la truita cuinada. “És fatal, horrible, no es pot fer”, insisteix l’expert.

És així perquè encara que hàgim cuit els ous a més de 75 °C, quan la truita entra en contacte amb el rovell cru del plat corre el risc de tornar-se a contaminar. “Millor no siguis gandul i agafa un plat net per a servir-la”, recomana Sánchez. Pot ser que alguns pensin que aquesta pràctica no és molt habitual, però sí que ho és servir la truita en el plat que s’ha usat per a girar-la i que està replet de rovell cru. En aquest cas, també és millor agafar un net per a portar-la a la taula.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa