Vadegust
Et podries enverinar si menges aquesta part de la poma

Segur que no ho has pensat mai, però pots enverinar-te prenent una poma. Les llavors d’aquesta fruita, igual que les d’altres, com les cireres i el préssec, podrien arribar a enverinar-nos, especialment si es consumeixen de manera regular. El descuit de menjar-te una llavor pot passar, de no tenir cura o tallar malament la poma. Les possibilitats d’enverinar-se amb aquests elements són mínimes.

El perill d’enverinar-te si menges una poma és gairebé anecdòtic, però convé ressaltar que una part d’aquesta saludable fruita té un el seu interior un perill latent. Com tota la naturalesa que ens envolta, pot incloure alguns elements que contenen amigdalina, el principal glucòsid cianogènic compost de cianur i sucre, segons publica Ok Diario.

Pomes golden | Pixabay
Pomes golden | Pixabay

A l’hora de metabolizarse en el sistema digestiu, aquest element passa a l’amigdalina i es degrada en cianur d’hidrogen. Aquest compost és altament perjudicial per a tot ésser humà, ja que podria causar un enverinament mortal en cas d’ingerir una quantitat concreta d’aquest compost.

El pes és la variable fonamental per a saber si es pot enverinar o no una persona: l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) assenyala que la dosi de cianur letal és de 0.5 a 3.5 mg per quilogram de pes corporal. Sabent que depenent del pes haurem d’ingerir una quantitat concreta de llavors.

Es necessitarien des de 83 a 500 llavors perquè una persona pogués arribar a enverinar-se. Haurien de consumir-se totes alhora, és a dir, gairebé un centenar de pomes perquè fossin perilloses per al cos. Amb la qual cosa resulta gairebé impossible que una poma representi un perill.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa