Vadegust
Un estudi posa en dubte els beneficis de la dieta vegetariana

Fa anys que s’associa una dieta vegetariana, on no es menja ni carn ni peix, a una vida més saludable i amb grans beneficis per a la salut. Però és possible que no sigui exactament així. O com a mínim això ho assenyala un nou estudi que posa en dubte els beneficis de la dieta vegetariana, i on s’assenyala que no hi ha evidències que demostrin que prendre aquests aliments ajudi a reduir el risc de malaltia cardiovascular.

Segons publica ‘La Vanguardia’, l’estudi, que han realitzat experts de les Universitats d’Oxford i Bristol, al Regne Unit, i de la Universitat d’Hong Kong, s’ha publicat en Frontiers in Nutrition, i ha generat bastanta polèmica. Fins ara, es creia que incloure verdures en la dieta podia ser beneficiós per al cor pel seu contingut en carotenoides i alfa-tocoferol, però els estudis que així ho confirmaven no eren del tot consistents.

Un plat d'amanida | Pixabay
Un plat d’amanida | Pixabay

Aquesta nova investigació a gran escala posa sobre la taula els factors de confusió que han portat a diversos estudiosos a defensar aquesta postura, i revela que una major ingesta de verdures és molt poc probable que afecti el risc de patir malalties cardiovasculars. “El Biobanc del Regne Unit és un estudi prospectiu a gran escala sobre la manera en què la genètica i l’entorn contribueixen al desenvolupament de les malalties més comunes i mortals”, diu Naomi Allen, cap científica del Biobanc del Regne Unit i coautora de l’estudi.

“En aquest cas, aprofitem la gran grandària de la seva mostra, el seguiment a llarg termini i la informació detallada sobre els factors socials i d’estil de vida, per a avaluar de manera fiable l’associació de la ingesta de verdures amb el risc de patir posteriorment una malaltia cardiovascular”, explica.

Una broqueta de verdures | Pixabay
Una broqueta de verdures | Pixabay

La millor opció: una dieta equilibrada

“Les nostres anàlisis mostren que l’efecte aparentment protector de la ingesta de verdures contra el risc de malalties del cor és molt probable que estigui relacionat amb el biaix de factors de confusió residuals -assegura un dels autors de l’estudi, el doctor Qi Feng-; que estan relacionats amb les diferències en la situació socioeconòmica i l’estil de vida”.

Els experts adverteixen que adoptar una dieta equilibrada i mantenir un pes saludable continua sent una part important per a tenir una bona salut i reduir el risc de patir malalties importants, inclosos alguns càncers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa