Vadegust
Espanya: el segon país d’Europa on el sopar de Nadal serà més car

El Nadal s’apropa i, evidentment, no s’escapa de la tendència inflacionista. I la dada és impactant: els espanyols seran els europeus que més paguin pel sopar d’aquesta data tan assenyalada, només superats pels alemanys. Aquest àpat costarà de mitjana uns 60 euros, enfront dels 40 euros d’altres països com França o Itàlia.

El broker eToro ha analitzat, tal i com recull Ok Diario, els preus de la cuina tradicional nadalenca en els supermercats locals i ha descobert que el plat tradicional alemany d’oca rostida amb guarnició -incloent bacon, pomes i cebes- costarà 66,7 euros per a una família de quatre membres, i només el preu d’una oca de 3 quilos ascendirà a prop de 58 euros.

En l’altre extrem, se situa el típic banquet nadalenc romanès de sarmale amb mamaliga -carn picada de porc i vedella- juntament amb tots els acompanyaments habituals -incloent cabdell en escabetx i el porridge de farina de blat de moro- costaria a una família de quatre persones només 25,87 euros.

Ànec rostit | Pixabay

Tot i que les famílies alemanyes són les que han d’afrontar el sopar de Nadal més car, segons l’estudi d’eToro, altres països que consumeixen ocells en aquestes dates hauran de fer front igualment a costos elevats. Els espanyols, per exemple, pagaran 60,9 euros enguany pel seu clàssic sopar de Nadal.

L’excepció és el Regne Unit, on el cost del gall dindi és significativament menor. Les llars pagaran 32,48 euros per un tradicional sopar britànic de gall dindi i acompanyaments.

La inflació dels preus dels aliments s’ha disparat a nivell mundial enguany: les últimes dades de la UE sobre la inflació dels aliments són del 17,2%, mentre que la xifra corresponent per a Espanya és del 15,4%. Amb un preu lleugerament superior al de Romania, les llars noruegues gaudiran del segon sopar nadalenc més barat dels països inclosos en l’estudi: un menjar típic del país de rostit de porc costarà 26,8 euros a una família de quatre persones.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a desembre 23, 2022 | 07:42
    Català desembre 23, 2022 | 07:42
    Doncs no serà pas a casa, perquè, amb la dona, hem decidit ignorar aquesta comèdia indigna i fer un sopar com el de qualsevol dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa