Segur que és una pregunta que t’has fet alguna vegada a la teva vida: es pot congelar la mantega? La mantega és un aliment que acostumem a guardar a la nevera, però potser en alguna ocasió has pensat que et duraria molt més si la guardessis en el congelador. Has de saber que la mantega sí que es pot congelar, segons publica Ok Diario, però hauràs de tenir en compte que estigui en el seu envàs original i que no estigui començada.

El millor és congelar-la quan estigui acabada de comprar. Per a això embolica l’envàs o la caixa en un embolcall de plàstic o col·loca-la en una bossa o recipient per a congelar si no tens intenció d’usar-la immediatament. I en el cas que ja estigui començada? En aquest cas assegura’t que està bona, que la data de caducitat no ha arribat al seu límit i col·loca la mantega en una bossa o recipient de plàstic abans de congelar-la per a protegir-la de les cremades del congelador i altres articles en el congelador.

Un tros de mantega | Pixabay
Un tros de mantega | Pixabay

La mantega absorbeix fàcilment les olors de qualsevol cosa, per la qual cosa una capa addicional és clau. Quan s’emmagatzema correctament, la mantega sense sal romandrà fresca durant 4 a 6 mesos , mentre que la mantega salada pot durar fins a un any. Només assegura’t de congelar la mantega abans de la data de caducitat.

Per a descongelar-la, deixa la mantega congelada a la nevera durant la nit o a temperatura ambient durant 3-4 hores. La millor part de congelar la mantega és que la mantega congelada a vegades és preferible en una recepta. En la massa de pastís i les galetes, la mantega freda ajuda a crear una irresistible textura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa