Aquesta és una pregunta que tots ens hem fet alguna vegada: es pot congelar el gaspatxo? Quina és la millor manera de conservar-lo? Segons publica ‘Ok Diario‘, el gaspatxo casolà aguanta en la nevera uns tres o quatre dies en perfecte estat. Una vegada triturem els ingredients fem que aquests quedin exposats al contacte amb l’oxigen, de manera que la seva oxidació i degradació s’acceleren.

Això fa que sigui molt més senzill que els afectin els microorganismes externs, el principal problema de la seguretat alimentària durant els mesos de més calor. Per a conservar-lo en les millors condicions, el gaspatxo hem d’elaborar-lo amb ingredients freds, de bona qualitat i que es trobin en bon estat.

Mai hem d’utilitzar les hortalisses que estan una mica passades per a preparar el gaspatxo. Si no ho prendrem to. L‘ideal és dividir-ho en diverses racions, i guardar cadascuna en un recipient hermètic en el qual pràcticament no hi hagi espai per a l’aire.

Dos plats de gaspatxo | Pxhere
Dos plats de gaspatxo | Pxhere

Procés per a congelar i descongelar el gaspatxo

  • Triturem al màxim els ingredients en la primera elaboració, sense afegir aigua, L’aigua cristal·litzarà més en la congelació, així que ho evitem en aquest primer pas.
  • Colem la sopa freda per a retirar les impureses, així com les restes de llavors i pells.
  • El següent pas consisteix a emulsionar. Per a això, hem d’afegir a poc a poc l’oli d’oliva i barregem bé fins a obtenir un gaspatxo homogeni i ben lligat.
  • Una vegada enllestit, congelem ràpidament en recipients horitzontals amb tancament hermètic.
  • Quan anem a descongelar el gaspatxo, el passem del congelador a la part menys freda de la nevera.
  • Una vegada descongelat per complet, tornem a triturar. Podem afegir una petita quantitat d’ingredients extra, com ara oli d’oliva i tomàquet. També afegim una mica d’aigua.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa