Vadegust
Es poden emmagatzemar plàtans i pomes junts?

Vaig a comprar fruita. Arribo a casa i l’he de col·locar a la nevera. La puc posar tota junta? A qui no li ha assaltat en alguna ocasió aquesta pregunta? ‘Ok Diario‘ constata que tot i que són moltes les persones que col·loquen tota la fruita en el mateix prestatge de la nevera o en el mateix fruiter, hem de tenir especial cura amb els plàtans i també amb les pomes i, de fet, evitar que totes dues es guardin juntes ja que maduren ràpidament i podrien accelerar aquest procés en tots dos casos.

La velocitat de maduració d’aquestes fruites es deu al fet que totes duesprodueixen naturalment una gran quantitat de gas etilè. Aquest gas és innocu i impossible de detectar, però és un dels factors que fan que la fruita maduri ràpidament. Si les fruites que produeixen etilè s’emmagatzemen juntes, el gas etilè que cadascuna produeix omple l’entorn al voltant de la fruita més ràpidament. Això augmenta dràsticament la velocitat a la qual madura la fruita i fa que es podreixi en molt poc temps en comparació amb altres fruites.

Plàtans | Pixabay

Com guardar plàtans i pomes correctament

La producció d’etilè es pot alentir mantenint la fruita en un ambient amb temperatures fredes, per sobre del punt de congelació, com el frigorífic. A més, la fruita durarà més si no s’emmagatzema junta. Com més gas etilè hi hagi a l’aire al voltant de la fruita, més ràpid es farà malbé. Per tant, mantenir les fruites climatèriques separades entre si ajudarà a prolongar la seva vida útil.

Una altra manera de limitar la quantitat d’etilè que les fruites produeixen i alliberen a l’aire és mantenir-les dins d’una bossa de plàstic segellada. Una bossa de plàstic, juntament amb un ambient fred, contribuirà en gran manera al fet que la fruita es mantingui en bon estat per a menjar-la.

Pomes vermelles | Pixabay

D’aquesta manera, la solució serà agafar els plàtans i les pomes per separat, ficar-los en una bossa amb tancament i col·locar-la dins de la nevera. Així no dispersaran l’etilè en l’entorn que eles envolta. El gas romandrà localitzat al voltant de la fruita dins de la bossa.

Una altra opció és guardar un dels tipus de fruita a la nevera i l’altre fora. Les pomes tendeixen a durar més que els plàtans, així que deixa-les fora i disponibles a la cuina, i deixa els plàtans emmagatzemats a la nevera, en concret, al calaix de les verdures perquè durin més.

Més notícies
Una nevera plena de menjar | Pixabay
La forma més segura d’organitzar els aliments a la nevera
Comparteix
És important saber on s'ha de col·locar cada aliment per evitar contaminacions i, de pas, estalviar energia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa