Vadegust
És perillós tenir la pasta a la nevera més d’aquests dies

Això ho hem fet tots: hem acabat de dinar o sopar i ens ha sobrat part del plat de pasta que estàvem menjant. I, sense més miraments, l’hem ficat a la nevera per guardar-la i poder-la menjar un altre dia. És cert que el més important per a conservar la pasta una vegada cuita és ficar-la a la nevera. Ara bé, has d’esperar que es refredi a temperatura ambient, ja que si la fiques quan encara està calenta, l’aigua s’acabarà condensant, creant l’hàbitat perfecte per a la proliferació de microorganismes, segons publica ‘Ok Diario‘.

Per a evitar que entri aire i s’assequi la pasta, el millor és ficar-la en un recipient amb tancament hermètic. Encara que el túpper pot ser de plàstic, el més recomanable és que sigui de vidre. Un truc d’experts per a menjar la pasta uns dies després d’haver-la cuit consisteix a afegir una mica d’oli d’oliva verge extra abans de ficar-la a la nevera en el tupper hermètic. És la forma més efectiva d’evitar que s’enganxin entre ells i s’assequin.

Espaguetis a la carbonara | Pixabay
Espaguetis a la carbonara | Pixabay

Seguint aquests passos, pots aconseguir que la pasta aguanti fins a cinc dies en la nevera. Si té carn o alguna salsa, es pot fer malbé abans en tenir altres ingredients.

Com fer que la pasta quedi perfecta?

Encara que coure pasta és una cosa molt senzilla, sempre ve bé conèixer alguns consells pràctics: Cal utilitzar un litre d’aigua per cada 100 grams de pasta, i 15 grams de sal gruixuda per cada litre d’aigua.

La pasta es refreda ràpidament, així que és aconsellable escalfar els plats perquè la temperatura es mantingui durant més temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa