Vadegust
És perillós llepar la tapa del iogurt?

Segur que és una cosa que fas sovint quan menges un iogurt: llepar la tapa. I segur també que mai t’has preguntat si fer-ho és perillós. Doncs tenim la resposta. El cert és que sí que pot ser perillós llepar la tapa dels iogurts. El motiu? A més de plàstic, les tapes de iogurt també contenen alumini, que, en dosis excessives, és perjudicial per al cos humà, més concretament per al sistema nerviós, els òrgans interns i els ossos (també perquè aquí tendeix a acumular-se amb el temps), tal i com publica OK Diario.

Ningú vol crear alarmisme, perquè les quantitats d’alumini permeses i utilitzades a la tapa del iogurt són tan petites que es consideren inofensives. A més, les tapes estan recobertes d’una capa de plàstic, una pel·lícula gairebé invisible que separa el iogurt de l’alumini, perquè el menjar de l’interior no entri en contacte amb aquest metall.

Diferents tipus de iogurt en un supermercat | Pixabay
Diferents tipus de iogurt en un supermercat | Pixabay

I després, recordes que altres envasos, com les llaunes , també són d’alumini? Continues bevent-les i això que ara en obrir-les, notes com la pestanya d’obertura acaba dins de la llauna i vulguis o no, acaba tocant el líquid.

Tot i això, pel bé de la teva llengua, has d’abstenir-te de llepar aquesta tapa platejada, ja que la tapa pot tenir vores esmolades. A més, si t’emportes els packs familiars o els iogurts de litre que tant es venen ara, perquè són més còmodes i econòmics, es pot formar floridura a la tapa d’alumini si deixes el menjar obert durant uns dies i per això és millor no llepar la tapa.

Això també s’aplica a aquells que tenen el mal costum de deixar la cullera dins del pot. És millor no fer-ho ja que pot contaminar el iogurt que queda dins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa