Segur que és una cosa que fas sovint quan menges un iogurt: llepar la tapa. I segur també que mai t’has preguntat si fer-ho és perillós. Doncs tenim la resposta. El cert és que sí que pot ser perillós llepar la tapa dels iogurts. El motiu? A més de plàstic, les tapes de iogurt també contenen alumini, que, en dosis excessives, és perjudicial per al cos humà, més concretament per al sistema nerviós, els òrgans interns i els ossos (també perquè aquí tendeix a acumular-se amb el temps), tal i com publica OK Diario.
Ningú vol crear alarmisme, perquè les quantitats d’alumini permeses i utilitzades a la tapa del iogurt són tan petites que es consideren inofensives. A més, les tapes estan recobertes d’una capa de plàstic, una pel·lícula gairebé invisible que separa el iogurt de l’alumini, perquè el menjar de l’interior no entri en contacte amb aquest metall.

I després, recordes que altres envasos, com les llaunes , també són d’alumini? Continues bevent-les i això que ara en obrir-les, notes com la pestanya d’obertura acaba dins de la llauna i vulguis o no, acaba tocant el líquid.
Tot i això, pel bé de la teva llengua, has d’abstenir-te de llepar aquesta tapa platejada, ja que la tapa pot tenir vores esmolades. A més, si t’emportes els packs familiars o els iogurts de litre que tant es venen ara, perquè són més còmodes i econòmics, es pot formar floridura a la tapa d’alumini si deixes el menjar obert durant uns dies i per això és millor no llepar la tapa.
Això també s’aplica a aquells que tenen el mal costum de deixar la cullera dins del pot. És millor no fer-ho ja que pot contaminar el iogurt que queda dins.