Segur que en alguna ocasió heu escoltat que menjar la punta dels plàtans és dolent per a salut. Però és cert, o és simplement un mite? Segons publica ‘Ok Diario‘, aquesta llegenda urbana es basa en la creença que les freqüents “imperfeccions” que es troben en la part extrema de la fruita (com ara ennegriment o taques més fosques) poden ocultar principis embriagants, cancerígens o que hi poden niar paràsits.

Però la veritat és que la creença no està recolzada per cap evidència científica, de manera que es podria dir que si et ve de gust pots menjar plàtans i a més els pots menjar sencers, sense preocupar-te per la teva salut. Al contrari, has de menjar-los precisament per la teva salut.

La punta negra que es pot veure en alguns casos en l’extrem oposat de la tija del plàtan és el punt on residia la flor del fruit, que es perd després de la collita. Una vegada recollit el plàtan aquest punt s’ennegreix però res té a veure amb la creença que s’ha podrit o perquè tingui algun tipus de bacteri o paràsit.

Plàtans en un supermercat | Pixabay
Plàtans en un supermercat | Pixabay

D’aquesta manera, menjar la punta del plàtan, per tant, no fa mal ni t’exposa al risc d’intoxicació. I en el cas que no la vulguis menjar, serà més per una qüestió estètica o que no t’agrada el sabor i textura (més tova) que sí que sol tenir aquesta punta negra, que no pas pel fet que pugui ser sigui dolent per a la teva salut i molt menys, verinós.

Si la falta d’evidència científica no et convenç, donem suport al nostre discurs a la lògica. El plàtan és una de les fruites més consumides en el món després de la poma: pensa quina apocalipsi seria si aquesta llegenda fos certa. De fet, aquesta és una fruita que en realitat, té molts beneficis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa