Vadegust
Es crea l’Organització de Productors Pesquers de Peix Blau de Catalunya

El Departament d’Agricultura, mitjançant la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, ha aprovat el reconeixement de l’Organització de Productors Pesquers (OPP) de Peix Blau de Catalunya. Aquesta organització de productors, que agrupa 14 embarcacions de la flota d’encerclament dels ports de Girona i de Vilanova i la Geltrú, és una flota especialment castigada per la davallada de les seves captures i el baix preu obtingut en primera venda.

La creació d’aquesta OPP és una bona notícia per a aquest sector ja que es tracta d’una eina que permet la gestió dinàmica de l’activitat pesquera orientada a millorar el rendiment econòmic dels seus afiliats. Segons el Departament d’Agricultura, “l’establiment d’aquestes organitzacions de productors del sector pesquer i aqüícola és una política prioritària del Departament en la qual s’han invertit molts esforços els darrers anys i que es cristal·litza amb aquesta iniciativa”.

Les organitzacions de productors pesquers (OPP) són organismes creats per productors del sector pesquer, reconeguts oficialment i que representen els elements bàsics de l’Organització Comuna de Mercats. Les organitzacions de productors s’encarreguen de la gestió diària de la pesca i exerceixen una funció essencial en el funcionament de la Política Pesquera Comuna i l’Organització Comuna de Mercats.

La finalitat de les OPP és permetre que els productors (armadors i pescadors) cooperin en la gestió dels seus recursos amb coherència econòmica i ecològica. Per això, els seus objectius són garantir l’exercici racional de la pesca, millorar les condiciones de venda de la seva producció, afavorir la programació de la producció, adaptar l’oferta a la demanda, concentrar l’oferta, estabilitzar els preus i fomentar mètodes de pesca que afavoreixin la pesca sostenible. Es tracta d’un instrument que permet la gestió col·lectiva de les activitats dels productors i poder prendre mesures adequades per a l’assoliment dels seus objectius.

Les OPP poden rebre ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) per a la seva creació i ajudes per a la preparació i execució de les actuacions efectuades dins els plans de producció i comercialització aprovats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa