Vadegust
Es busca la millor Mona de Pasqua de Catalunya

Obertes les inscripcions a la 2ª edició del concurs professional “La millor Mona de Pasqua de Catalunya”, que se celebrarà el proper 6 de març al Centre Cultural La Farinera del Clot a Barcelona. La convocatòria s’obre a pastissers, xocolaters i mestres flequers sempre que tinguin un punt de venda. Es podran presentar a qualsevol de les dues categories del concurs: la mona tradicional o l’ou de xocolata.

Amb aquesta 2ª edició, es proposa tornar a reconèixer la qualitat de les tradicionals mones de Pasqua elaborades amb un suau brioix rodó, anomenada també Cristina, i que van començar a fornejar-se a inicis del segle XV a Catalunya.

Segons la tradició, aquest dolç arrelat a la Setmana Santa, havia de tenir tants ous com anys tenia l’infant a qui anava destinat. Amb els anys, aquests han passat a incorporar la figura de la xocolata i fins i tot a ser representats totalment per aquest ingredient, amb mesures, formes i colors diversos. Rere la tradicionalitat d’aquesta celebració, floreixen noves iniciatives de joves pastissers i xocolaters que li donen una volta a aquest producte i ho adapten a les tendències gastronòmiques i socials.

Cartell de la 2ª edició del concurs professional “La millor Mona de Pasqua de Catalunya”

El jurat estarà format per professionals xocolaters, pastissers, forners i s’ampliarà també el vot popular. Com a premi, s’obsequiarà un trofeu guanyador al primer, segon i tercer premi de mona tradicional i primer, segon i tercer a la categoria d’ou de xocolata. Tots els guanyadors rebran un PACK de RECEPTES PREMIUM, vídeos ONLINE professionals de la Baking School Barcelona Sabadell amb Yohan Ferrant, a triar entre el pack de fleca i brioixeria.

Totes les mones presentades en acabar el certamen, a fi d’evitar el malbaratament alimentari, seran lliurades a l’Hospital Sant Joan de Déu i concretament al projecte La Casa de Sofia.

Les peces s’hauran de presentar a la sala principal del Centre Cultural La Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837, Barcelona) el dilluns 6 de març de 9:00h a 11:00h. La valoració de les peces per part del jurat es farà el mateix dia a partir de les 12:00h. El veredicte del premi serà el mateix 6 de març a les 14:00h en un acte de lliurament de premis.

Les inscripcions estan obertes i s’efectuaran fins a les 20h del divendres 3 de març en aquest web omplint el formulari de participació. Les bases del concurs i informació del certamen també podran consultar-se a la pàgina web i per xarxes socials @lamillormonadepasqua.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa