Vadegust
Entren en vigor els nous horaris a la restauració

Bars i restaurants, universitats i gimnasos estrenen aquest dilluns el relaxament d’algunes de les mesures restrictives contra la covid-19, aprovades dijous passat pel Procicat. La restauració podrà obrir fins a les 17 hores en horari ininterromput a partir d’avui, tal i com va aprovar dijous passat el Procicat. Fins ara, els bars i els restaurants podien obrir en dues franges, la d’esmorzar, de 7.30 a 10.30, i la de dinar, de 13 a 16.30. Però la setmana passada es va decidir eliminar el descans que hi ha pel mig i ampliar mitja hora més, fins a les 17. Tot i això, els bars i restaurants que es trobin en centres comercials continuaran tancats.

El Gremi de Restauració de Barcelona va assegurar dijous passat que el Govern havia “decebut als restauradors” amb la decisió d’ampliar l’horari d’obertura fins a les 17 h, sense permetre els sopars. “Donar aire als sectors econòmics més colpejats per les restriccions no és això. L’avenç és poc significatiu”, va afirmar el director del Gremi, Roger Pallarols. Segons ell, tot i que permetre el servei continuat entre el matí i la tarda és un “passet” que va en la bona direcció, “no convida a desafectar treballadors en ERTO”. En aquest sentit, va recordar que només s’ha ampliat l’obertura en “hores vall on el consum acostuma a ser baix”.

Així, es recuperen gradualment les classes presencials a la universitat amb un 30% d’aforament, el lleure i les extraescolars per als àmbits de Secundària, FP i Batxillerat, així com de les competicions d’esport federat per a majors de 16 anys. A més, es permeten més de dues bombolles en les reunions de sis i també es reprenen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l’aire lliure. També es reobren els vestidors als gimnasos, i museus i biblioteques podran celebrar actes culturals. Tot això, seguirà així durant els propers set dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa