Vadegust
Què engreixa més, la síndria o el meló?

Amb l’estiu i la calor ve més de gust que mai menjar una bona síndria o meló. Són dues fruites de temporada molt fresques, i que sempre estan presents entre les postres d’aquests mesos d’estiu. Però quina de les dues creus que engreixa més? Segur que és una pregunta que t’has fet tot sovint, així que et donem la resposta.

Segons publica ‘Ok Diario‘, les dues són fruites hipocalòriques ja que la major part del seu contingut és aigua: la síndria aporta 30 calories per cada 100 grams, i el meló 34 calories. Per tant, l’aportació calòrica de la síndria és lleugerament inferior a la del meló.

Ara bé, per a valorar quina d’aquestes fruites engreixa més no cal tenir en compte únicament les calories de cadascuna d’elles. El meló té 1 gram més d’hidrats de carboni que la síndria i el doble de potassi. Què vol dir això? Que el meló està més recomanat per a perdre pes o eliminar líquids.

Un meló obert | Pixabay
Un meló obert | Pixabay

Les vitamines no tenen cap paper predominant en l’augment de pes, almenys de manera directa, però poden resultar d’utilitat per a saber quina d’aquestes fruites és més ‘sana’. El meló és el clar guanyador pel que fa a la vitamina C, que enforteix el sistema immunitari, mentre que la síndria és més rica en àcid fòlic.

Amb tota aquesta informació, podem concloure que ambdues són una opció excel·lent per a hidratar-se i seguir una alimentació saludable i equilibrada en els mesos d’estiu. L’Organització Mundial de la Salut recomana menjar tres peces de fruita al dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa