Vadegust
Endur-se la truita de patates a la platja a l’estiu no és una bona idea

Endur-se la truita de patates a la platja a l’estiu per menjar-la allà és una cosa que ha fet tothom. Però saps que no és una bona idea fer-ho? Segons publica ‘La Vanguardia’, cal assegurar-se que l’ou de la truita estigui completament quallat. Com que és un aliment molt proteic té una gran càrrega microbiana, la qual cosa provoca que es pugui contaminar amb molta facilitat.

La truita de patates poc quallada és la que presenta un major risc de salmonel·la quan no està refrigerada. La infecció per salmonel·la, que rep el nom de salmonel·losi, és una malaltia bacteriana els principals símptomes de la qual són: enrampades abdominals, diarrea i febre.

Tal i com recull ‘Ok Diario‘, l’ideal és preparar-la la nit abans perquè primer arribi a la temperatura ambient i després puguem ficar la truita de patates al frigorífic durant tota la nit perquè es refredi bé. A l’endemà, simplement hem de ficar-la en una nevera portàtil si ens la volem endur a la platja.

Truita de patata | Pixabay
Truita de patata | Pixabay

Les neveres portàtils mantenen la temperatura però no refreden, raó per la qual cal introduir els aliments una vegada refrigerats.

Per a evitar en la mesura que sigui possible la salmonel·losi, és important que tinguen en compte una sèrie de precaucions amb l’ou. El primer i més important és comprar ous amb la pela neta i que no presentin cap imperfecció.

Una vegada a casa, mai hem de rentar els ous, tret que anem a consumir-los immediatament. La pela és porosa, així que l’aigua pot arrossegar a l’interior el bacteri de la salmonel·la.

No hem de separar les clares del rovell amb la pela de l’ou. Hem d’evitar el més mínim contacte entre l’exterior i l’interior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa