Vadegust
Els restaurants Km0 trenquen plats davant la Generalitat

Els restaurants Km0 han protestat aquest dilluns davant el Palau de la Generalitat pel confinament municipal, el no pagament dels ERTO i la manca d’ajudes directes al sector de la restauració. El sector de l’Slow Food ha muntat quinze taules a la plaça de Sant Jaume –amb tota la coberteria- i quatre personatges amb mascaretes de Pere Aragonès, Alba Vergés, Salvador Illa i Pedro Sánchez s’han encarregat de trencar la seixantena de plats. “N’estem farts, la situació és insostenible”, ha afirmat el president de Cuineres i Cuiners Km0 Slow Food, Isaac Gómez, que ha reclamat mesures “més quirúrgiques” i almenys un confinament comarcal a les zones rurals: “La restauració de pobles petits no pot viure de cap manera”, ha assenyalat Gómez.

“No es pot tractar igual els restaurants de pobles i comarques amb pocs habitants que els de grans ciutats i comarques de 500.000 persones”, ha insistit el president de Cuineres i Cuiners Km0 Slow Food. Per això, l’entitat –que agrupa prop de 60 restaurants i 18 menjadors escolars-, reclama “confinaments comarcals i de supervivència” a les zones poc poblades i nuclis rurals on la mobilitat entre municipis “és vital pel dia a dia”. “També volem el pagament dels ERTO de manera immediata i ajudes directes per pal·liar la greu situació de la restauració”, ha continuat Gómez, que ha precisat que ja han abaixat la persiana 7 dels 60 restaurants de Km0 Slow Food. “I en tancaran més si això segueix així”, ha pronosticat.

“Nosaltres treballem molt directament amb productors agroalimentaris i ara no els hi comprem res. Això és una cadena i ells també pateixen molt”, ha recordat el president de Cuineres i Cuiners Km0 Slow Food. Un dels restauradors que s’ha desplaçat fins a Barcelona per protestar ha estat Martí Rosàs, propietari de ‘Ca la Maria’ de Llagostera (Gironès). “Hem vingut per demanar l’acabament del confinament municipal que, per nosaltres, és un tancament encobert”, ha lamentat Rosàs. “En poblacions petites si només pot venir la gent del municipi és inviable per a la majoria de negocis”, ha recalcat el responsable de ‘Ca la Maria’.

“A Llagostera hi ha uns 8.000 habitants i més de 20 restaurants. És molt complicat ja que vivim de la gent de fora i de cap de setmana”, ha reflexionat en veu alta Rosàs, que també exigeix les compensacions necessàries tant a propietaris com a treballadors de la restauració. “És vergonyós, no s’està cobrant res”, ha finalitzat el propietari de ‘Ca la Maria’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa