Dabiz Muñoz és, actualment, el millor cuiner del món, segons ‘The Best Chef Awards’. El xef madrileny té un restaurant amb tres Estrelles Michelin a Madrid, i fa poc ha obert GoXO a Barcelona, un restaurant de menjar ràpid i bé de preu. Però tot això no li impedeix sortir a dinar i sopar fora, i provar diferents locals, tant de Madrid, com de Barcelona, i també del País Basc o Londres. I ara ha dit quins són els seus preferits.
En una entrevista a la Cadena Ser, Dabiz Muñoz ha revelat, per exemple, quin és el seu restaurant preferit de menjar indi: Gymkhana, que es troba a Londres. “M’agrada moltíssim. Per a mi és el millor restaurant indi del món, incloent la mateixa Índia. Alta cuina índia lleugerament renovada“. Però Muñoz també és un gran coneixedor de la restauració catalana i ha recordat que Barcelona és un lloc on “no deixen de passar coses”, i que sempre ha estat un dels seus grans referents.

En ser preguntat per restaurants concrets, ha respost: “M’agraden molts! Gresca, Alkimia, Koy Shunka, Bardeni, o el dels germans Torres“. Per a la celebració del seu proper aniversari, a més, ja té una ruta de cap de setmana planejada i visitarà dos restaurants en dies consecutius: Lera, especialitzat en caça; i l’Aasador Etxebarri, considerat com el tercer millor restaurant del món per la llista 50 Best. “M’encanten!”, diu.
Durant la seva infància i adolescència, però, sempre demanava als seus pares que el portessin al mateix restaurant: el madrileny Viridiana, del xef Abraham García, en el qual anys després va acabar treballant, i al qual sempre cita com a referència.