Vadegust
Els restaurants barcelonins tornen a servir sopars amb “optimisme” contingut

Els bars i restaurants barcelonins han tornat a servir sopars aquest diumenge després de quatre mesos amb horari limitat. Ho han fet amb les mateixes condicions d’aforament que al migdia i l’obertura és tant a interiors com a les terrasses. Els restauradors han reprès l’activitat amb “optimisme” però de manera continguda perquè no saben quant temps durarà. Tot i que aquest diumenge al migdia les taules dels restaurants de la Barceloneta eren plenes, a la nit les terrasses només s’han omplert parcialment perquè “l’endemà força gent treballa”. El restaurant Salamanca ha servit els primers sopars amb “molta il·lusió”, ha explicat el seu responsable, Benito Pereira, tot afegint que tenen moltes ganes “que tot això s’acabi”.

“A veure si d’una vegada sortim d’aquesta crisi, fa bon temps i ve algun estranger”, ha dit esperançat Pereira, tot afegint que ells tenen “molta il·lusió i ganes de què tot això s’acabi”. La terrassa d’aquest establiment ha tingut una mitjana d’unes 40 persones entre les 8 del vespre i les onze de la nit, de fet, el seu responsable assegura que aquest torn ha estat “bastant fluixet”. “Com a mínim avui hi ha una mica d’ambient i la gent no està tota junta a la platja, bevent en vasos de plàstic”, ha reflexionat en veu alta.

Al restaurant Salamanca, com a molts altres, actualment tenen un 50% dels treballadors en ERTO perquè esperen a veure com reaccionen els seus clients. “No sabem el que passarà i com que no ve cap estranger estem una mica eixuts”, ha reconegut Pereira.

La majoria dels clients que han omplert les terrasses aquest vespre ho han fet amb un somriure a la cara. “Teníem moltes ganes de sortir i de fer un sopar amb condicions”, ha explicat Glòria Ferrer que ha aprofitat per sortir a sopar amb una amiga. Ella veu el futur amb cert optimisme, però subratlla que cal anar amb peus de plom. “La gent de la nostra edat ha anat amb molt de compte, però la gent jove s’ha desmarxat molt aquesta nit”, ha lamentat tot esperant que això no marqui un canvi en la tendència a la baixa del nombre d’infectats per covid-19.

Bars i restaurants han pogut recuperar aquest diumenge els tres serveis en horari ininterromput, de les 7.30 a les 23, tant a l’interior com a l’exterior. Ara bé, ho ha hagut de fer seguint les limitacions d’aforament actuals, és a dir, a dins dels locals amb un màxim del 30% de l’ocupació i a les terrasses depenent de l’espai que tinguin per garantir prou distància de seguretat.

El sector tenia l’horari limitat des del 21 de desembre, quan es van endurir les restriccions a les portes de les festes nadalenques. El primer horari els permetia servir esmorzars i dinars entre les 7.30 i les 9.30 h i de 13 a 15.30 h. Després, van poder allargar una hora les franges. I, finalment, des de començaments de març, podien obrir ininterrompudament fins a les 17 h. La fotografia actual de la pandèmia dista molt del 21 de desembre perquè el 80% de la població de més de 60 anys ja té una primera dosi de la vacuna contra la covid-19. Això dona esperança al sector de la restauració i als seus clients que ja “veuen la llum al final del túnel”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tot per la pasta a maig 10, 2021 | 13:43
    Tot per la pasta maig 10, 2021 | 13:43
    De postres Covid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa