Els restauradors de la Plaça Reial diuen que estan “asfixiats” per l’augment de l’impost de terrasses

La pujada inicial era del 1.100% però arran de la pandèmia inclou una bonificació del 75%

Els restauradors de la Plaça Reial de Barcelona han denunciat aquest dimarts que estan “asfixiats” per l’augment de l’impost de les terrasses, que és de fins a un 61% aquest 2020 malgrat que molts dels establiments ni tan sols han pogut obrir. L’impost per a la restauració d’aquesta zona es va apujar un 1.100% abans de la pandèmia, l’augment més fort de tots els que va fer l’Ajuntament de Barcelona. Amb la crisi de la covid-19, el consistori va bonificar un 75% les taxes, però tot i això per als restauradors, la quantitat a pagar és molt major que en anys anteriors en què havien treballat a ple rendiment. L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial urgeix l’Ajuntament ha reclassificar la zona.

Segons recorden, un any després de la pandèmia, la Plaça Reial està pràcticament buida i les empreses que regenten els locals –en molts casos companyies familiars de segona i tercera generació- no entenen “la manca de sensibilitat de l’Ajuntament de Barcelona”.

En aquest sentit, des de l’Associació recorden que molts restauradors s’han hagut d’endeutar amb ICO i “estan lluitant per sobreviure i per preservar els 500 llocs de treball que estan en joc”.

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial ha presentat un informe tècnic-econòmic per substituir la categoria “0” de la Plaça Reial per la categoria “1” de l’ordenança fiscal 3.10. L’oferta de restauració, hostaleria i oci nocturn de Plaça Reial, recorden, “fa anys que batalla per atraure públic local barceloní, posant en marxa campanyes de dinamització per recuperar visites dels seus residents”.

L’Associació demana a l’administració local “la màxima diligència” en la revisió de la classificació per “preservar la continuïtat dels negocis de restauració de la Plaça Reial”.

Nou comentari