Vadegust
Els restauradors de la Plaça Reial diuen que estan “asfixiats” per l’augment de l’impost de terrasses

Els restauradors de la Plaça Reial de Barcelona han denunciat aquest dimarts que estan “asfixiats” per l’augment de l’impost de les terrasses, que és de fins a un 61% aquest 2020 malgrat que molts dels establiments ni tan sols han pogut obrir. L’impost per a la restauració d’aquesta zona es va apujar un 1.100% abans de la pandèmia, l’augment més fort de tots els que va fer l’Ajuntament de Barcelona. Amb la crisi de la covid-19, el consistori va bonificar un 75% les taxes, però tot i això per als restauradors, la quantitat a pagar és molt major que en anys anteriors en què havien treballat a ple rendiment. L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial urgeix l’Ajuntament ha reclassificar la zona.

Segons recorden, un any després de la pandèmia, la Plaça Reial està pràcticament buida i les empreses que regenten els locals –en molts casos companyies familiars de segona i tercera generació- no entenen “la manca de sensibilitat de l’Ajuntament de Barcelona”.

En aquest sentit, des de l’Associació recorden que molts restauradors s’han hagut d’endeutar amb ICO i “estan lluitant per sobreviure i per preservar els 500 llocs de treball que estan en joc”.

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial ha presentat un informe tècnic-econòmic per substituir la categoria “0” de la Plaça Reial per la categoria “1” de l’ordenança fiscal 3.10. L’oferta de restauració, hostaleria i oci nocturn de Plaça Reial, recorden, “fa anys que batalla per atraure públic local barceloní, posant en marxa campanyes de dinamització per recuperar visites dels seus residents”.

L’Associació demana a l’administració local “la màxima diligència” en la revisió de la classificació per “preservar la continuïtat dels negocis de restauració de la Plaça Reial”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa