Segur que ho has fet alguna vegada. O potser fins i tot ho fas sovint. Demanar menjar a domicili és una opció molt pràctica quan no tens temps de cuinar, o quan simplement et ve de gust un caprici. Però saps quins són els plats que més demana la gent? Glovo ha presentat la segona edició del ‘Baròmetre GastroEspaña’. Es tracta d’un informe sobre les tendències de consum dels plats típics espanyols a l’hora de demanar menjar a domicili.

Per a elaborar l’informe, s’han avaluat les comandes dels usuaris de Glovo en les més de 40 ciutats d’Espanya en les quals l’aplicació està disponible, segons publica Ok Diario.

Plat de croquetes | Pixabay
Plat de croquetes | Pixabay

Quins són els plats a domicili que més es demanen?

  1. Croquetes: durant el 2022, els usuaris de Glovo van demanar al voltant d’un milió de croquetes, la qual cosa equival a un creixement d’un 82% respecte a l’any anterior. Les preferides són les de pernil, pollastre, cua de bou, bolets, gambes, sobrassada i gorgonzola.
  2. Truita: la demanda de truita també va créixer en 2022, ni més ni menys que un 25% respecte a l’any anterior. Encara que la recepta clàssica continua tenint molta acceptació, la trufada va guanyar terreny, amb un creixement del 186%.
  3. Amanida russa: amb més de 220.000 unitats venudes, la medalla de bronze és per a l’amanida russa. Las Palmas, Guipúzcoa i Huelva són les províncies on els usuaris de Glovo més van demanar aquest plat.
  4. Entrepà de calamars: en quart lloc apareix l’entrepà de calamars, que va triomfar a Las Palmas, Madrid i Saragossa.
  5. Cachopo: per part seva, el cachopo va ser tot un èxit de vendes a Oviedo i Gijón.
  6. Paella: els valencians continuen apostant per la paella. El creixement d’aquest plat en les comandes a domicili en 2022 va ser del 63%.
  7. Canelons: el setè lloc és per als canelons, tant de carn com de peix i verdura.
  8. Salmorejo: el delivery de salmorejo va créixer un 42% en 2022 respecte a 2021. Les províncies on més es va demanar van ser Còrdova i Màlaga.
  9. Pebrots de padró: un dels plats més emblemàtics de la gastronomia gallega. No obstant això, els usuaris de Glovo que més van demandar aquest plat van ser els de Biscaia i Àlaba.
  10. ‘Callos’: en 2022, es van lliurar en tota Espanya un 49% més de racions de calls respecte a l’any anterior. La localitat amb el major número de comanda d’aquest plat va ser Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa